Vacanţa nu are aceeaşi durată pentru toţi elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nu e nimeni la şcoală. Bucureştiul e liber azi la învăţământ!". Contractul colectiv, mai presus de ordinul de ministru"Elevii din municipiul Bucureşti nu învaţă astăzi pentru că aşa

nu e nimeni la şcoală. Bucureştiul e liber azi la învăţământ!".

Contractul colectiv, mai presus de ordinul de ministru
"Elevii din municipiul Bucureşti nu învaţă astăzi pentru că aşa prevede contractul colectiv de muncă semnat de organizaţiile sindicale şi de inspectoratul şcolar al muncipiului. Conform respectivului document, a treia zi de Paşte este zi liberă pentru cadrele didactice", ne-a declarat Cristian Alexandrescu, inspectorul şcolar general al Capitalei. "Contractul colectiv de muncă este mai puternic decât ordinul de ministru care spune că şcoala trebuia să înceapă pe 25 aprilie. Ca să fie totul în regulă, în ordinul de ministru ar fi trebuit să se precizeze că, în judeţele în care s-a semnat contractul colectiv de muncă, vor avea prioritate prevederile acestuia", a mai spus Alexandrescu. "Nu e vorba de nicio încălcare a ordinului de ministru. Ordinul de ministru trebuie să respecte legea, or contractul colectiv de muncă este o lege a părţilor şi, odată semnat, devine obligatoriu pentru părţi", ne-a declarat preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Inspectoratul contrazice ministerul
Dacă Mircea Mureşan, director în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ne-a spus că "nu e nicio problemă cu recuperările, orele pierdute astăzi (n.r. - ieri) vor fi recuperate pe parcursul săptămânii", inspectorul Alexandrescu a avut un alt punct de vedere: "Nu poate fi vorba de recuperat, de vreme ce nu era nimic planificat pentru astăzi. La începutul anului, atunci când fac planificarea orelor, profesorii iau în considerare faptul că vor exista zile libere pe parcursul anului şi nu planifică activităţi didactice în zilele respective".

Liber pentru pomenirea morţilor
Elevii de la patru şcoli sucevene - şcoala nr. 2 din Câmpulung Moldovenesc, şcoala din Dărmăneşti, din şerbăuţi şi Todireşti - au avut şi ei, ieri, liber, pentru a respecta tradiţia. Inspectorul şcolar general Petru Carcalete a declarat că instituţia pe care o conduce a aprobat ca în aceste şcoli cursurile să înceapă astăzi, pentru că ieri, în zonele respective, a fost ziua pomenirii morţilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite