Vacanţa de Paşte o petrecem în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de anii trecuţi, ardelenii nu se mai înghesuie să plece peste hotare în mini-vacanţa prilejuită de sărbătorile pascale. Agenţiile de turism din Sibiu se plâng că nu au vândut niciun sejur extern pentru Paşte. Şi vânzările pentru sejururile din vara lui 2009 merg prost.

Tendinţa din ultimii ani a sibienilor de a pretrece sărbătorile pascale pe alte meleaguri decât cele natale, nu se mai manifestă şi în această primăvară. Prin agenţiile de turism din oraş bate vântul, în privinţa clientelei care să rezerve un sejur de Paşte în străinătate.

Vânătoare de reduceri

Dacă unele agenţii spun că au vândut una-două vacanţe şi acestea în ţări ieftine, precum Grecia sau Bulgaria, în majoritatea ofertele stau prăfuite pe rafturi sau în fişiere de mult arhivate prin calculatoare. „Ofertele de Paşte nu au deocamdată succes. Din păcate nu am avut niciun client care să rezerve un sejur în perioada în care are loc această sărbătoare tradiţională.

Timp mai este, dar nu ne aşteptăm la schimbări spectaculoase pentru că mai este puţin timp până la Paşte” spune Anca Munteanu, de la o agenţia Aka Travels. Acelaşi fenomen se întâmplă şi la alte agenţii din oraş.

„Am avut ceva interes, dar nu ca în anii trecuţi” a spus şi Anca Iacob, agent de turism la TransAir Agency. Nici reducerea tarifelor faţă de anul trecut nu a adus clienţi mai mulţi, în condiţiile în care un sejur de Paşte în Paralia (Grecia), la un hotel de două stele, cu mic dejun inclus şi transport cu autocarul costă 149 de euro.

În faţa vitrinei unei agenţii, un sibian de vreo 35 de ani ne-a mărturisit că ar fi vrut să meargă cu soţia şi părinţii undeva în Grecia de Paşte, dar nu crede că va face până la urmă lucrul acesta.

George Pârcălăboiu, de la TransEuropa Sibiu, agent cu experinţă în vânzări de sejururi spune că începutul de an nu a fost unul deloc bun. „Interesul este mai mic şi decât acum doi ani. Oamenii caută să îşi facă rezervări din timp, ca să beneficieze de reduceri” a explicat acesta.

Tot Grecia se caută

Dacă în anii trecuţi sibienii începuseră să se orienteze, şi către sejururi cu preţuri de peste 400 de euro de persoană, în această primăvară peste 60 la sută din cei ce au trecut pragul agenţiilor de turism au dorit să găsească un concediu la un preţ în jurul sumei de 200-300 de euro.

„Grecia este în continuare una din cele mai ieftine destinaţii şi de aceea oamenii aleg ofertele de acolo. În general orientarea este spre vacanţe la preţuri cât mai mici” a explicat Anca Munteanu. Cel mai căutat sejur din Grecia este la finele lui mai, la un preţ de 139 de euro, în Leptocaria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite