Va continua UE să toarne bani în sacul fără fund numit Grecia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falimentul controlat-o soluţie
Falimentul controlat-o soluţie

Ceea ce până nu demult părea pentru unii un scenariu improbabil, astăzi devine inevitabil. Falimentul controlat al Greciei a fost propus, de către ministrul german al Economiei, ca măsură de salvare a zonei euro, după ce viceministrul Economiei din Grecia a declarat, cu doar câteva zile în urmă, că de la bugetul de stat se mai pot face plăţi doar până la finele acestei luni.

Phillipp Rosler, ministrul german al Economiei, a declarat că falimentul Greciei ar trebui luat în considerare ca posibilă ipoteză de lucru pentru experţii UE. Rosler consideră că falimentul controlat al statului elen reprezintă, la ora actuală, singura strategia viabilă prin care pot fi reduse pierderile zonei euro, în paralel cu restrângerea riscului de contagiune a pieţei bursiere, care în ultimele 48 de ore au înregistrat pierderi semnificative.
 
Falimentul controlat nu e un scenariu nou pentru Germania, secretarul general al partidului liberal-democrat (PLD), Christian Lindner, menţionand această variantă dinainte ca UE să împrumute statul elen. Cu aceeaşi ocazie, Lindner propunea excluderea Greciei din zona euro, măsură întâmpinată cu un refuz categoric din partea social-democraţilor germani, care avertizau cu privire la riscurile de contagiune pe care falimentul statului elen le-ar fi atras.
 

Click aici pentru a citi continuarea şi spune şi tu dacă crezi că va continua UE să toarne bani în sacul fără fund numit Grecia


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite