VIDEO Luni, episodul sapte din "Al Doilea Război Mondial, asa cum l-au vazut nemtii": Marina germana 1914 - 1945

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfrângerea din Primul Război Mondial avea să afecteze grav Marina Imperială Germană (Kaiserliche Marine). Prin prevederile Tratatului de la Versailles, Germaniei i se interzicea dreptul de a poseda o flotă de nave de război, însă Hitler avea să schimbe acest lucru prin aplicarea „Planului Z" de reînarmare şi extindere a marinei germane, devenită „Kriegsmarine", început încă din 1936.


Programul de reînarmare s-a bazat pe construirea unor „crucişătoare de buzunar" ca „Admiral Scheer" sau „Admiral Hipper", dar şi a unor crucişătoare grele ca „Scharnhorst", „Gneissenau" sau "Bismarck".

Mai citiţi şi:

VIDEO Episodul 5 din seria "Al Doilea Război Mondial, așa cum l-au văzut nemții": Arhiva de filme a Evei Braun și viața privată a lui Hitler

Deşi numărul de vase comerciale scufundate de marile nave germane de suprafaţă a fost relativ mic, comparativ cu succesele înregistrate de submarine şi aviaţie, raidurile crucişătoarelor şi cuirasatelor germane au dezorganizat grav sistemul convoaielor, reducând serios importurile britanice.

CLICK PE POZA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA DOCUMENTARUL AL SAPTELEA!

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite