Cristian Tudor Popescu: Să fii jurnalist a devenit o înjosire. Crin Antonescu are discernământul suprimat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ceea ce privește filmulețul în care fostul premier a apărut gol, Cristian Tudor Popescu s-a arătat extrem de dezamăgit de felul în care a reacționat președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul emisiunii ”Un show păcătos”. Editorialistul a mai declarat că refuză să i se mai asocieze numele cu profesia de jurnalist din cauza felului în care s-a degradat presa în ultimii zece ani.

Citeşte şi:
Capatos, Crin şi Vadim în fundul gol. CTP derapat -
Editorial de Mălin Bot, redactor-şef adevarul.ro

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Sub semnul întrebării" de la B1 TV, Cristian Tudor Popescu a declarat că se aștepta ca presa să ajungă să difuzeze asemenea imagini. "Nu mă miră. Ce s-a întâmplat în această emisiune de la Antena 1 este o consecință logică a degradării presei din România în ultimul deceniu (...) E un proces care nu se poate stăvili", a declarat acesta.

CTP: A ajuns o înjosire să te numești jurnalist

Acesta a făcut până și previziuni în ceea ce privește viitorul presei din România declarând: "Dacă acum a fost o filmare din spate, data viitoare va fi o filmare din față. N-am nicio îndoială".

Dezamăgit și scârbit de ceea ce se întâmplă în peisajul media din România, editorialistul a declarat că a meditat în ultima vreme dacă să mai permită instituțiilor de presă să-i asocieze numele cu profesia de jurnalist. "Pentru cel care încearcă să respecte anumite reguli de civilizație, a ajuns o înjosire să se numească jurnalist în clipa de față", a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul dezaprobă total atitudinea lui Crin Antonescu

Împreună cu moderatorul emisiunii, Robert Turcescu, jurnalistul a demontat rapid motivațiile lui Dan Capatos și Mircea Stoian, care argumentaseră că difuzarea filmulețului cu fostul premier ar fi fost ca să semnaleze ineficiența cadrelor SPP. Potrivit lui Turcescu, moderatorul emisiunii "Un show păcătos" ar fi declarat că filmarea ar fi fost făcută în spațiu public. "Cum să fie spațiu public un vestiar public când el este pentru bărbați și pentru femei? (...) Sala aia e un spațiu privat, că nu există săli de fitness de stat", a replicat CTP. "Este o încălcare grosolană a celor mai elementare reguli jurnalistice. Nici nu merită discutat așa ceva", a continuat acesta.

Editorialistul a spus că a fost invitat de producătorii emisiunii să comenteze filmulețul, însă i-a refuzat în mod categoric. Potrivit intervenției din emisiunea de la B1 TV, acesta i-ar fi spus producătoarei de la Antena 1: "Dv. faceți o emisiune în profilul căreia eu n-am ce căuta, indiferent ce politician aveți acolo. Nu voi apărea niciodată în emisiunea dv".

Deși nu părea a fi surprins de ce au făcut Stoian și Capatos, CTP și-a manifestat dezacordul față de atitudinea lui Crin Antonescu. "Președintele PNL, copreședinte USL, candidat la președinția României, acceptă această invitație (n.r. de a comenta imaginile cu Boc) și, mai mult decât atât, în clipa în care se proiectează imaginile acelea reacția absolută normală a lui Crin Antonescu era să spună: <<Încetați în clipa aceasta. Vă somez să opriți difuzarea acestui film>>". În schimb, liderul USL a comentat și a făcut chiar bancuri pe seama imaginilor, ceea ce arată că liderul PNL are discernământul suprimat, spune CTP.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite