IMAGINI SPECTACULOASE Calea Lactee văzută de pe Vârful Pico del Teide, unul dintre cele mai bune observatoare naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Vârful Pico del Teide, din Insulele Canare se spune că ar fi unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa şi fotografia stelele. Din acest motiv, decizia fotograful norvegian Terje Sorgjerda de a alege tocmai acest punct de pe glob pentru a imortaliza Calea Lactee nu este surprinzătoare.

O dovadă incontestabilă că alegerea sa a fost una inspirată, este rezultatul obţinut: un film în care imaginea se traduce la superlativ. Terje Sorgjerda parcă opreşte timpul în loc pentru a permite ochiului grăbit să surprindă frumuseţea desăvârşită pe care natura o oferă cu atâta generozitate. Imaginile au fost capturate între 4 si 11 aprilie 2011.

The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.

Fotograful povesteşte că deşi experienţa a fost destul de solicitantă, chiar dacă nu a dormit mai mult de 10 ore adunate toată săptămâna, efortul a meritat. Una din ipostazele în care apare orizontul şi care l-a marcat este cea înregistrată în noaptea de 9 aprilie, în jurul orei 3.00. Atunci o furtună sahariană a îmbrăcat cerul în foc, iar acest lucru, spune el, ar fi fost aproape imposibil de observat cu ochiul liber.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite