VIDEO Au dorit liderii nazişti să încheie o alianţă între Marea Britanie şi Germania, fără ca Hitler să ştie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Marian Ştefănescu consideră că gestul liderului nazist Rudolf Hess, mâna dreaptă a lui Adolf Hitler, de a zbura în Scoţia în plin război mondial a fost făcut fără ca Hitler să fie informat. Mai mult, istoricul afirmă că Hess s-a bazat pe faptul că ducele de Hamilton îl va răsturna pe Winston Churchill din postul de premier şi va încheia o alianţă între Marea Britanie şi Germania nazistă.

“Rudolf Hess a fost o personalitate de vârf în Germania nazistă. El s-a născut ca majoritatea liderilor nazişti în afara graniţelor Germaniei în Alexandria, Egipt, dintr-o familie mixtă tatăl său era german, iar mama era de origine greacă. Mediul autoritar din familie l-a marcat ca şi personalitate. Era un om timid, introvertit, spus unui control parental sever. Înrolarea în armata germană ca voluntar în 1914 a fost un act de revoltă împotriva autorităţii parentale.

Din acelaşi serial

Arhiva secretă a lui Rudolf Hess: care a fost scopul zborului său în Marea Britanie?

Peemunde - baza de arme secrete a lui Adolf Hitler

Tancul - Calul de foc al timpurilor moderne



 Momentul de veritabilă revelaţie l-a avut în 1920, atunci când l-a întâlnit pe Hitler. Hess a ajuns să reprezinte o categorie nu prea cuprinzătoare din elita Germaniei care avea pentru Hitler o veneraţie absolută. Doar Gobbels mai candida la calitatea de prim venerator a lui Hitler.

Citiţi mai multe pe historia.ro

Urmăreşte aici documentarul "Arhiva secreta a lui Rudolf Hess"

image

Mai citeşte:

Cum a văzut presa militară ordinul de atac asupra URSS al generalului Antonescu

Antonescu: „Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul!”

Ostaşii noştri au trecut Prutul când au dat ordin nemţii!

VIDEO DIN SERIA DE DOCUMENTARE "AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL, AȘA CUM L-AU VĂZUT NEMȚII"

Peenemunde – Baza secretă de arme a lui Hitler

image

În cel mai deplin secret, la baza militară de la Peenemunde, oamenii de ştiinţă germani munceau la crearea şi dezvoltarea unor „super-arme", ce trebuiau să aducă victoria Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. Aici au fost inventate şi testate celebrele rachete ce au îngrozit populaţia Londrei în anii războiului. V-1 a fost prima rachetă operaţională cu reacţie ce a fost testată la Peenemunde. Putea să transporte o bombă de 850 de kilograme şi avea o autonomie de zbor de 200 de kilometri, fiind lansată cu ajutorul unor dispozitive fixe aflate la sol sau direct din bombardiere.

image

Istoria panzerelor germane 1914-1945

Primul Război Mondial a adus pe frontul de luptă o nouă armă capabilă să străpungă fortificaţiile defensive. Tancul dezvoltat la început puternic de către britanici nu a schimbat decisiv istoria războiului, dar avea să fie factorul determinant în luptele din cea de-a doua conflagraţie mondială. Deşi Germania a produs doar douăzeci de tancuri de concepţie proprie până în 1918, totul avea să se schimbe odată cu accederea lui Hitler la putere şi reorganizarea Werchmahtului. Până în 1933, Germania, constrânsă de prevederile Tratatului de la Versailles, va dezvolta şi produce doar un singur tip de tanc, Panzer I, sub acoperirea unui tractor agricol. Acest lucru avea să se schimbe începând cu 1934.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite