VIDEO Al Doilea Documentar din seria "Al Doilea Razboi Mondial, asa cum l-au vazut nemtii": Peenemunde – Baza secretă de arme a lui Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Adevărul" vă prezintă luni, 21 iunie, un nou documentar despre cel de-al Doilea Război Mondial. Doi reputaţi istorici vor dezvălui noi detalii pentru adevarul.ro despre baza secretă de arme a lui Hitler de la Peenemunde.

În cel mai deplin secret, la baza militară de la Peenemunde, oamenii de ştiinţă germani munceau la crearea şi dezvoltarea unor „super-arme", ce trebuiau să aducă victoria Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. Aici au fost inventate şi testate celebrele rachete ce au îngrozit populaţia Londrei în anii războiului.

Click aici pentru a vedea o galerie foto cu armele secrete ale lui Hitler

V-1 a fost prima rachetă operaţională cu reacţie ce a fost testată la Peenemunde. Putea să transporte o bombă de 850 de kilograme şi avea o autonomie de zbor de 200 de kilometri, fiind lansată cu ajutorul unor dispozitive fixe aflate la sol sau direct din bombardiere.

Mai citeşte şi:

VIDEO Tancul - Calul de foc al timpurilor moderne

Aliaţii pregăteau un război bacteriologic împotriva Germaniei naziste

Cum o poză excelentă a devenit un instrument de propagandă!

Spionii Moscovei ştiau din 1939 de „decizia definitivă a Berlinului" de a ataca URSS

Adevăratul succes a venit din partea rachetei balistice V-2, ce avea o încărcătură explozivă de 975 de kilograme şi o arie de acţiune de 320 de kilometri. V-2 lovea ţinta cu o viteză de aproape 4.000 km/h.

ACCESEAZA LINKUL PENTRU A VEDEA DOCUMENTARUL!

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite