VIDEO Venezuela, din nou triumfătoare la Miss Universe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Venezuela, din nou triumfătoare la Miss Universe
VIDEO Venezuela, din nou triumfătoare la Miss Universe

Pentru a şasea oară în istoria competiţiei, o venezueleană, Stefanía Fernández (18 ani), câştigă titlul de „cea mai frumoasă femeie“.Ediţia din 2009 a Miss Universe a fost prima în care o ţară a câştigat un al doilea titlu consecutiv. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Frumoasa venezueleană a învins în lupta pentru titlu mai mult de 80 de concurente şi a devenit cea de-a 58-a Miss Universe, la gala care a avut loc duminică noapte în oraşul Nassau din Bahamas.

Îmbrăcată într-o rochie roşie şi vaporoasă, Fernández a îmbrăţişat-o pe Miss Republica Dominicană, Ada Aimee de la Cruz, care s-a clasat pe locul secund, şi care ar înlocui-o în caz că aceasta nu şi-ar putea duce mandatul la capăt.

Predarea ştafetei-coroană

Noua Miss Universe a fost încoronată de predecesoarea şi concetăţeana ei, Dayana Mendoza. Copleşite de emoţii şi entuziasm, cele două frumuseţi din Venezuela s-au îmbrăţişat şi au ţopăit ca doi copii, iar Mendoza a scăpat pe podea tiara strălucitoare – supranumită „Coroana păcii“. Valorosul accesoriu a fost recuperat imediat şi pus pe capul noii Miss Universe.

Stefanía Fernández Krupij s-a născut la 4 septembrie 1990, în Venezuela. A câştigat titlul de Miss Venezuela în 2008, concurs la care a primit şi premiile pentru „Miss Eleganţă“, „Cel mai frumos corp“ şi „Cel mai frumos chip“. Stefanía este de origine spaniolă, rusă, ucraineană şi poloneză. Printre pasiunile sale se numără tenisul şi înotul. Tânăra şi-ar dori să lucreze pe viitor în domeniul relaţiilor internaţionale.

Ca nouă Miss Universe, Fernández va locui în timpul mandatului de un an într-un apartament de lux din New York şi va primi o sumă de bani pentru cheltuieli. Printre celelalte premii se numără o bursă de doi ani la New York Film Academy, în valoare de 100.000 de dolari, o vacanţă pentru doi în Bahamas şi o garderobă completă ce include haine de seară, costume de baie şi bijuterii.

Organizatorul evenimentului, Donald Trump, a declarat: „Cred că acesta este cel mai frumos grup de femei pe care l-am văzut vreodată“. Trump deţine licenţa de organizare a concursului de frumuseţe din 1996. Miss Universe a fost fondat în 1952 de către compania californiană de îmbrăcăminte Pacific Mills.



Concurentele din TOP 5

Evenimentul televizat a inclus interpretări muzicale ale unor cântăreţi precum Flo Rida şi Kelly Rowland. Ambii au susţinut concerte la Mamaia în această vară. În timpul emisiei de două ore, cele 83 de concurente au fost supuse probelor clasice: defilare în costum de baie, în rochie de seară şi interviul de personalitate. Show-ul a fost urmărit de aproximativ un miliard de telespectatori.

În celelalte poziţii din top 5 s-au clasat: Droga Ganusha, Miss Kosovo (locul 3), Rachael Finch, Miss Australia (locul 4) şi Mayra Matos Perez, Miss Puerto Rico (locul 5). Asiaticele au avut mai mult noroc la premiile speciale.

Miss China Wang Jingyao, a fost numită „Miss Popularitate“, în timp ce Miss Tailanda, Chutima Durongdej, a primit titlul de „Miss Fotogenie“.



Dialog cu Trump

image

Chiar dacă reprezentanta noastră, Bianca Elena Constantin, nu s-a clasat în top 15, drapelul României a fost prezent în sala de bal după 11 ani de absenţă. Înainte de intrarea în competiţie, Bianca a purtat o scurtă conversaţie cu Donald Trump, căruia i-a spus că speră că România va fi în curând gazda concursului.

Fabrica de frumuseţi

image

Dayana Mendoza, Miss Universe 2008  Foto: EPA


Odată cu ediţia din 2009, Venezuela a reuşit o performanţă nemaiîntâlnită în istoria de 58 de ani a concursului Miss Universe: câştigarea a două titluri consecutive. Dayana Mendoza şi Stefanía Fernández au devenit a cincea şi, respectiv, a şasea frumuseţe din ţara sud-americană care câştigă titlul suprem. Astfel, Venezuela a reuşit să întreacă Puerto Rico la numărul de titluri obţinute. Cele două state se aflau până acum la egalitate, cu cinci „coroane“.

La acest capitol, Venezuela este întrecută doar de SUA, ale căror reprezentante au câştigat şapte dintre cele 58 de competiţii. Statul reprezentat de Stefanía Fernández mai deţine cinci titluri şi la celălalt concurs de frumuseţe, „Miss World“.

„Obsesie pentru frumuseţe“

image

Alicia Machado, Miss Universe 2006  Foto: EPA

Tocmai datorită performanţelor deosebite obţinute la concursurile de frumuseţe, anuala gală „Miss Venezuela“ nu este urmărită doar de cetăţenii propriei ţări, ci şi de oameni din lumea întreagă, pentru că învingătoarea are toate şansele să se afle măcar printre cele zece finaliste ale Miss Universe.

Venezuela pare să meargă pe ideea că nu te naşti frumoasă, ci că atuurile din naştere trebuie şlefuite. De aceea, ţara şi-a câştigat renumele prost de „obsedată de frumuseţe“. Există şcoli unde aspirantele pot învăţa să fie „regine ale frumuseţii“.

„Frumuseţea venezueleană este un diamant brut şi există organizaţii care se ocupă cu şlefuirea ei“, declara pentru AFP chirurgul plastician Daniel Slobodianik. În Venezuela, aproximativ 5.000 de fete participă anual la preselecţiile în care se alege cea mai frumoasă reprezentantă a ţării, iar în viitorul celor selectate se investesc mii şi mii de dolari.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite