VIDEO Emil Boc: 16 bănci au confirmat că intră în programul "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că a primit de la 16 bănci comerciale confirmarea că vor intra în programul "Prima Casă". El a subliniat că acest program va intra în vigoare la sfârşitul lunii iunie, mai devreme decât a anunţat şi mai devreme decât se aştepta.

Mai citeşte şi:
Vreau casă, dar nu pot lua credit. Ce fac?

Primul-ministru a mai anunţat că Guvernul va elabora un act normativ care va conţine toate condiţiile care le-au fost puse băncilor interesate de program: avans maxim de 5% şi o dobândă mică care ar putea reprezenta jumătate din dobânda practicată în prezent pe piaţă.

 "Programul intră în linie dreaptă şi vestea bună pe care pot să v-o dau este că va intra în vigoare chiar de această lună, la sfârşitul acestei luni, mai devreme decât ne-am aşteptat noi", a spus Emil Boc.

 "Este posibil ca dobânda să meargă chiar până la jumătatea celei existente în momentul de faţă pe piaţă", a adăugat el.

Premierul s-a arătat convins că, odată demarat programul, dobînzile vor scădea substanţial pentru că ar interveni competiţia între bănci.

Reamintim că anterior Emil Boc promitea că guvernul va face tot posibilul ca acest program să intre în vigoare în luna iulie.


REALITATEA.NET - Boc: 16 bănci au confirmat că intră în programul " Prima casă" , lansat la sfârşitul acestei luni

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite