VIDEO NASA explică de ce sfârşitul lumii nu vine peste trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO NASA explică de ce sfârşitul lumii nu vine peste trei ani
VIDEO NASA explică de ce sfârşitul lumii nu vine peste trei ani

NASA a lansat o amplă campanie prin care încearcă să demonteze profeţiile apocaliptice care susţin că omenirea mai are de trăit doar trei ani, profeţii care se propagă tot mai mult prin intermediul Internetului.

Specialiştii americani nu au de luptat doar cu o psihoză generată pe Internet de aşa numiţii profeţi ai apocalipsei, ci şi cu dorinţa de căştig a Hollywood-ului, care speculând isteria generală a transpus acest scenariu catastrofal în blockbusterul "2012", regizat de Roland Emmerich, ce va fi lansat în această săptămână.

Noua versiune cinematografică arată că sfârşitul lumii are loc pe 21 decembrie 2012, în timpul solstiţiului de iarnă, în urma unei serii de catastrofe naturale. Potrivit scenariştilor, această dată ar coincide cu o aliniere a planetelor sistemului nostru solar, considerată de rău augur de credinţa populară.

Versiune promovată intens pe Internet porneşte de la o fabulă potrivit căreia o planetă despre care se spune că ar fi fost descoperită de sumerieni, intitulată Nibiru sau "Planeta X", se va ciocni cu Pământul peste trei ani, scrie agenţia spaţială pe site-ul oficial.

"Niciun om de ştiinţă din lume de bună credinţă nu este la curent cu vreo ameninţare catastrofală prevăzută pentru decembrie 2012", se afirmă în comunicatul NASA. Experţii americani ţin să precizeze că, de la dispariţia dinozaurilor, niciun corp ceresc care a lovit Pământul nu a avut dimensiunilr necesare pentru a provoca cataclisme naturale.

Acesta nu este singura coliziune catastrofală anunţată de profeţii apocalipsei. O altă dată vehiculată multă vreme a fost 2003. De atunci, data cataclismului a fost amânată pentru 21 decembrie 2012, care corespunde cu sfârşitul unui ciclu din calendarul Maya. NASA ţine să calmeze publicul: calendarul maiaşilor nu se opreşte la 21 decemrie 2012, va urma şi un alt ciclu.

Agenţia spaţială ţină să-i liniştească şi pe care care consideră că o aliniere a planetelor din sistemul solar va da peste cap viaţa de pe Pământ, afirmând că o astfel de aliniere nu va avea loc decât peste mai multe decenii. Chiar şi atunci când Terra intră într-o aliniere cu alte planete, efectele acestui fenomen sunt neglijabile. De altfel, în fiecare lună decembrie, Soarele şi Pământul sunt aproximativ aliniate cu centrul galaxiei noastre şi acest lucru nu influenţează cu nimic umanitatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite