VIDEO Presa internaţională despre moartea lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzi, pe Internet, milioane de oameni plâng după Regele Muzicii Pop. De pe străzile din Gary, Indiana, până la palatele europene şi Orientul Mijlociu, milioane de fani sunt întristaţi de

Pe străzi, pe Internet, milioane de oameni plâng după Regele Muzicii Pop. De pe străzile din Gary, Indiana, până la palatele europene şi Orientul Mijlociu, milioane de fani sunt întristaţi de moartea lui Michael Jackson.

Ştirea morţii lui Jackson s-a răspândit repede în jurul lumii, pe bloguri, mailuri şi mesaje pe reţeaua socială Twitter. Chiar înainte de a fi confirmată, sute de oameni s-au adunat în faţa centrului medical UCLA, unde vedeta pop a fost internată. Fanii i-au adus flori, au vărstat lacrimi, s-au consolat unul pe celălalt şi au fredonat cântece care au definit o generaţie de oameni, scrie ABC news.

People’s Magazine a reuşit să smulgă câteva cuvinte de la tatăl artistului chiar in momentul în care acesta fusese transportat la spital cu speranţa că medicii l-ar putea salva:

"Mama lui se află în drum spre spital acum să vadă cum se simte" a declarat tatăl lui Michael, Joe Jackson din Los Angeles. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Aştept să primesc veşti de la ea."

Public Broadcasting
titrează despre misterul ce înconjoară moartea lui Jackson. La o zi după evenimentul nefericit, speculaţiile încep să apară în legătură cu cauza decesului starului în vârstă de 50 de ani, chiar înainte de mult-aşteptata serie de concerte pe care o plănuia.

Puţine detalii au fost dezvăluite până la acest moment în legatură cu circumstanţele morţii lui Michael Jackson, însă cert  este că artistul era inconştient şi nu mai respira când a ajuns la centrul medical UCLA, iar medicii nu au putut sa-l readucă la viaţă.

Brian Oxman, un purtător de cuvânt al familiei Jackson, a declarat pentru CNN, joi, că familia era îngrijorată de condiţia sa şi au încercat în zadar să aibă grijă de el în ultimele luni.

"Michael şi-a facut apariţia la repetiţii de câteva ori, se străduia din greu să facă faţă efortului" a declarat Oxman. "Medicamentele i-au stat in cale, faptul ca îşi fracturase o vertebră şi un picior în timpul antrenamentelor, i-au stat in cale" a adăugat acesta.   

Reacţiile nu au întârziat să apară de aseară nici la Festivalul Glastonbury, cel mai mare festival de arte şi muzică în aer liber din lume, unde participanţii i-au transmis mesaje prin intermediul programului radiofonic Bush Telegraph al postului de radio naţional autralian, scrie cotidianul britanic The Times.

Citiţi aici alte reacţii din presa internaţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite