VIDEO Lumea a mai pierdut un Rege: Adio, Michael!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Lumea a mai pierdut un Rege: Adio, Michael!
VIDEO Lumea a mai pierdut un Rege: Adio, Michael!

Considerat „Ultimul rege pop” al planetei, Michael Jackson a fost omagiat de zeci de mii de fani şi prieteni în cadrul unei prestigioase ceremonii, desfăşurată marţi la Staples Center, în Los Angeles.

Sute de prieteni apropiaţi şi membri ai familiei Jackson, precum şi mii de fani au fost prezenţi marţi, pe arena Staples Center, din Los Angeles, aducând un ultim omagiu celui mai mare entertainer al tuturor timpurilor, intrat acum în legendă. Atmosfera din jurul sicriului aurit a fost impresionantă: tăcerea fanilor, discursurile emoţionante ale celebrităţilor care l-au cunoscut, dar mai ales cele câteva cuvinte ale fiicei lui Michael, i-au înlăcrimat pe toţi cei prezenţi la ceremonie.

„A fost cel mai mare star din lume!”

„Michael a fost dragostea mea, partea preţioasă a vieţii mele, parte integrantă a acesteia ­într-un fel pe care nu îl pot exprima prin cuvinte“, au fost cuvintele pe care le-a transmis Diana Ross, celebra cântăreaţă şi prietenă a starului. Mesajul ei a fost citit de Smokey Robinson, deoarece Ross a declarat că doreşte să-şi plângă prietenul cu discreţie, nu în faţa a milioane de oameni.

Şi Nelson Mandela a trimis un mesaj: „Aveam o mare admiraţie pentru talentul lui şi pentru modul în care a fost capabil să treacă peste tragedii de atâtea ori în viaţă. Îl jelim alături de milioanele de fani din întreaga lume”. Fostul preşedinte al Africii de Sud a devenit un prieten al lui Michael Jackson după excursiile şi concertele acestuia în Africa de Sud.

Queen Latifah, cunoscuta cântăreaţă de rap, a declarat emoţionată că primul disc pe care ea şi fratele ei l-au cumpărat când erau mici a fost „Dancing Machine”, al trupei „Jackson 5”. „Michael a fost cel mai mare star din lume!”, şi-a continuat ea discursul.

Tribut prin muzică

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului a fost adus pe scenă în acordurile unui imn religios cântat de un cor, iar publicul din Staples Center s-a ridicat în picioare în semn de respect, aplaudând la finalul imnului. Mariah Carey, Trey Lorenz, Lionel Richie, Jennifer Hudson sau Usher l-au omagiat pe Michael Jackson prin muzică.

În Staples Center au răsunat hituri precum  „I’ll Be There” - cântată prima dată în 1970 de către Jackson 5, în anii 1970 – „Human Nature”, „Gone too soon”, „Jesus is love”, „Will you be there”.

image

Rudele cântăreţului au depus sicriul în faţa scenei, în aplauzele publicului

O apariţie emoţionantă a fost cea a lui Shaheen Jafargholi, un puşti de 12 ani, finalist al emisiunii-concurs „Britain’s Got Talent”. El a interpretat melodia „Who’s loving you?”, cu care Michael vrăjea o lume întreagă, la aceeaşi vârstă, pe când făcea parte din Jackson 5. 

„Tati a fost cel mai bun părinte!”

Brooke Shields, una dintre fostele iubite şi prietene ale lui Jackson, a părut sincer afectată de dispariţia starului. Ea a povestit asistenţei şi miliardelor de telespectatori care au urmărit transmisiunile live ale CNN, că avea o legătură specială cu Michael, tocmai pentru că a înţeles ce înseamnă să fii încă din copilărie în lumina reflectoarelor.

Michael era vesel, îi plăcea să râdă şi să facă glume, a spus Shields, iar melodia lui preferată era „Smile”, a lui Charlie Chaplin. În momentul următor, Jermaine Jackson a interpretat melodia, în memoria fratelui său, iar Magic Johnson, marele jucător de baschet, a declarat că performanţele lui au fost inspirate de Michael.Sheila Jackson Lee, membru al Camerei Reprezentanţilor, l-a omagiat şi ea pe „Jacko“.

„Michael Jackson a iubit întreaga lume, lui Michael Jackson i-a păsat de lumea întreagă”, a spus Lee. „Noi suntem această lume şi dacă suntem mai buni, suntem aşa pentru că Michael Jackson a trăit printre noi”, a adăugat ea, referindu-se la bucuria pe care a adus-o prin muzica lui.

Dar cel mai emoţionant moment a fost acela în care fiica lui, Paris Katherine Jackson, a luat timidă microfonul şi a spus: „De când m-am născut, tati a fost cel mai bun părinte pe care vi l-aţi fi putut imagina”, după care a izbucnit în plâns. Odată cu ea au plâns familia şi zeci de mii de fani îndureraţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite