VIDEO Eugenia, prea erotică pentru CNA care a interzis difuzarea spotului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, mai multe spoturi publicitare, pentru care a primit reclamaţii, dar şi puncte de vedere de la Consiliul Român pentru Publicitate (RAC). Printre ele, reclama la "Eugenia" în care sunt prezentaţi doi copii în situaţii cu tentă sexuală.

Consiliul a decis să ia decizia de interzicere a difuzării spotului Eugenia în această formă, după ce a primit mai multe sesizări de la telespectatori. Spotul a fost realizat de agenţia Candiso Advertising.

Comitetul Etic al RAC a decis că secvenţele în care o fetiţă machiată (ce pare a avea vârsta de până în 12 ani) se îndreaptă către un băiat (ce pare a fi de aceeaşi vârstă), muşcă din eugenia pe care acesta o ţine între buze, apoi pleacă, "sugerează prin atitudinea, gesturile şi aspectul feţei (machiajul) un model de comportament neadecvat pentru categoria de vârstă în cauză".

Somaţia a fost aplicată în baza articolului 9, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "Este interzisă difuzarea de programe al căror scop principal este exploatarea aspectului fizic al minorului sau expunerea acestuia în ipostaze nepotrivite vârstei".

Prezent în şedinţa de marţi a CNA, Sorin Predescu, directorul de creaţie al Agenţiei Candiso Advertising, a declarat că spotul nu mai este difuzat de două săptămâni, o variantă refăcută a acestuia fiind realizată după decizia RAC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite