VIDEO CTP despre participarea României la acţiunile din Libia: "Am aşteptat până când ne-a obligat NATO"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că România nu a ştiut ce poziţie să adopte în ceea ce priveşte conflictul din Libia, apreciind că Traian Băsescu a spus un lucru "extrem de sincer" în momentul în care a declarat că "suntem ca un trăgător care are în mână o armă şi îi tremură degetul pe trăgaci".

"Ne tremură mâna pe trăgaci, în sensul că nu ştim ce să facem. Nu ştim cum o s-o dăm. Şi atunci am aşteptat, cu misiunea lui Ducaru care este secretă, până când NATO ne-a obligat să facem ceea ce puteam să face în urmă cu o lună", a declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

"Noi vorbim aici de săptămâni. Orice discuţie despre armată este o aberaţie. Noi nu avem decât un subiect. Diplomaţie şi politică. Deci de o lună politica noastră, diplomaţia noastră este falimentară. După o lună de şi - şi- uri, referitor la participarea noastră în Libia, că e periculos, că nu e cazul, ne opunem la Consiliul European, după asta ajungem la participare în urma hotărârii NATO. Dacă lucrul ăsta s-ar fi făcut de acum o lună, ar fi fost vorba de competenţă şi efiecienţă a politicii externe şi diplomaţiei româneşti. Nu să moară militară români în Libia, doar de politică", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite