VIDEO Ameninţări cu proteste la ambasada britanică de la Teheran - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre ameninţările cu proteste la ambasada britanică de la Teheran, cererea de oprire a folosirii forţei în Iran făcută de Ban Ki-moon sau alegerea în funcţia de preşedinte a Camerei Comunelor. Printre alte subiecte, cu proteste la ambasada britanică de la Teheran, iar Agha-Soltan a devenit simbol al protestelor din Iran.


VIDEO Ameninţări cu proteste la ambasada britanică de la Teheran.

Studenţi pro-guvern din Iran au ameninţat că vor protesta în faţa ambasadei britanice la Teheran. Patru sindicate ale studenţilor au anunţat că vor protesta, iar liderul studenţilor, Esmail Tahmouressi, a avertizat că ar putea fi alt "4 noiembrie", moment în care studenţi extremişti au sechestrat ambasada americană de la Teheran. Iranul a ordonat plecarea din ţară a unui corespondent BBC, iar politicienii au cerut Teheranului să revizuiască relaţiile încordate cu Londra, scrie AFP.

Ban Ki-moon cere oprirea folosirii forţei în Iran. Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat luni autorităţile iraniene să pună capăt imediat arestărilor, ameninţărilor şi utilizării forţei. Ban Ki-moon este consternat de violenţele postelectorale în Iran, în particular prin folosirea forţei contra civililor, a declarat într-un comunicat serviciul său de presă. El cere oprirea imediată a arestărilor, ameninţărilor şi utilizării forţei şi reafirmă speranţa sa că voinţa democratică a poporului iranian va fi pe deplin respectată, adaugă comunicatul, citat de Reuters.



John Bercow a fost ales preşedinte al Camerei Comunelor.
Deputatul conservator britanic John Bercow a fost ales luni seară Speaker (preşedinte) al Camerei Comunelor în al treilea tur de scrutin, obţinând 322 de voturi contra 272 pentru ultimul său concurent rămas pe listă. Zece deputaţi au făcut act de candidatură pentru postul de preşedinte al Camerei Comunelor. Ei au rostit pe rând scurte discursuri în faţa colegilor lor pentru a-şi apăra candidatura. John Bercow, 46 de ani, figura ca favorit, scrie BBC.

Sarkozy spune că burqa nu este binevenită în Franţa. Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat luni, intr-un discurs rostit in fata camerelor legislativului reunite in Congres la Versailles, ca burqa, "semn de aservire" a femeii, "nu este binevenita" in Franta. Acest val, purtat mai ales in Afganistan, "nu este un semn religios, este un semn de aservire" a femeii, a afirmat Sarkozy. "Vreau sa spun acest lucru in mod solemn. Burqa nu va fi binevenita pe teritoriul Republicii Franceze", a adaugat presedintele francez, potrivit AP.

Agha-Soltan, simbol al protestelor din Iran. Video cu omorârea unei femei iraniene, simbol al protestelor. Deoarece era cald în maşina în care se afla, o femeie tânără a ieşit afară, pe o stradă liniştită, aflată în apropierea protestelor antiguvernamentale. Agha-Soltan a fost împuşcată şi a spus înainte să moară "Mă arde". Filmarea cu momentul în care aceasta a fost împuşcată a circulat pe internet şi a făcut din Agha-Soltan un simbol al mişcării antiguvernamentale, scrie The New York Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite