VIDEO Adrian Severin, întrerupt de nişte studente la conferinţa despre corupţie: "Nenorocito!", "Ieşi afară!", "Taci din gură!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Severin
Adrian Severin

Conferinţa europarlamentarului Adrian Severin, pe tema corupţiei, a fost întreruptă, vineri, de mai mulţi tineri care i-au cerut demisia din Legislativul european.

În timpul prelegerii pe tema "excepţionalismului corupţiei", mai mulţi militanţi au pus înregistrarea audio a materialului făcut de jurnaliştii de la Sunday Times care l-au acuzat pe Adrian Severin, la începutul acestui an, că ar fi implicat într-un scandal de corupţie.

Tânăra care deţinea casetofonul cu înregistrarea a fost invitată afară din sală, însă protestele nu s-au terminat aici.

În timp ce Adrian Severin vorbea despre extinderea UE, "am fost şi sunt pentru schimbarea retoricii extinderii. Şi, de aceea, unii din colegii mei nu sunt foarte fericiţi pentru că le spun lucruri care nu le fac plăcere", o altă tânără din sală, care s-a prezentat ca fiind "o studentă", l-a întrerupt cerându-i din nou să spună de ce nu îşi dă demisia.

În acel moment mai mulţi vârstnici prezenţi în sală, la dezbatere, i-au adresat invective: "Ieşi afară!", "Taci din gură!", "Nenorocito!", "Nu eşti la piaţă!", "Nu eşti la miting" au strigat câţiva dintre foştii diplomaţi la adresa studentei.

Severin şi-a continuat discursul cu calm, înghiţind de mai multe ori în sec. "Trebuie să avem ceva ce ne lipseşte: solidaritate şi mândrie naţională, pentru că solidaritatea şi mândria naţionale nu sunt antieuropene, ci sunt ingredientul care garantează succesul proiectului european. Nu voi putea niciodată să spun şi să accept că eu intru cu căciula în mână în UE sau am intrat cu capul plecat în UE şi că acesta este statutul meu în UE. Pot discuta foarte multe lucruri în această privinţă.

Pot discuta şi despre anumite şiretlicuri pe care noi le-am făcut spre a intra în UE (...) În momentul în care unii, din raţiuni politice, au folosit argumentul corupţiei româneşti, noi, în loc să ne apărăm şi să spunem «Da, suntem de aici şi până aici vinovaţi, dar de aici mai departe nu mai suntem», am acceptat să intărm în joc dând noi înşine apă la moară mitologizării problemei, am creat instituţii atipice recunoscând că suntem atipici, cu gândul şiret că ne descurcăm noi dup-aia", a spus Severin, potrivit Mediafax. .

El a adăugat că românii trebuie să demonstreze UE că şi ea are nevoie de ei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite