Urmaşii lui Păunescu vor dovezi de la Andreea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia şi cei trei copii ai lui Adrian Păunescu au depus  în instanţă mai multe note în care susţin că nu ştiau că marele poet ar fi avut o fiică nelegitimă, aşa cum susţine grefiera Andreea Bîrlea. Copiii legitimi ai lui Adrian Păunescu îi cer Andreei Bîrlea să‑şi dubleze cu probe susţinerile conform cărora este fiica lui Adrian Păunescu.

Soţia poetului Adrian Păunescu, Carmen Păunescu (43 de ani), dar şi copiii - Ana-Maria (20 de ani) Ioana Profirescu (43 de ani) şi Andrei Păunescu (41 de ani), au depus în dosarul în care Andrea Bîrlea cere să-i fie recunoscută calitatea de moştenitor, mai multe note de şedinţă.

Citiţi şi:

„Fata din flori” a lui Păunescu a deschis un proces nou împotriva familiei poetului
Andreea Bîrlea: „Adrian Păunescu mi-a promis că mă va recunoaşte ca fiică!“


„În fapt, în ceea ce priveşte aspectele intime legate de viaţa privată a defunctului Adrian Păunescu, respectiv legăturile sentimentale pe care acesta le-a avut pe parcursul vieţii sale, apreciem că sunt elemente şi situaţii strict legate de  persoana acestuia, aspecte pe care noi nu le-am cunoscut", susţin rudele poetului. Soţia şi copiii lui Păunescu mai arată instanţei că tot ceea ce a povestit în cererea de chemare în judecată grefiera Andreea Bîrlea, presupusa fiică a lui Adrian Păunescu, trebuie dovedit. „Astfel, apreciem că aceste aspecte şi consecinţele lor urmează a fi dovedite de către reclamantă în urma probatoriului ce urmează a fi administrat", mai arată aceştia.

„Respectaţi dreptul la imagine al poetului!"

Andreea Bârlea (41 de ani) a depus la dosarul de la Judecătoria Sectorului 1 un certificat emis de Registrul Naţional de Evidenţă a Opţiunilor Succesorale, privindu‑l pe Adrian Păunescu, din care reiese că, din 1995 până în prezent, nu s-au găsit înregistrate declaraţii privind opţiunea succesorală.

„Subsemnaţii pârâţi (soţia şi copiii lui Adrian Păunescu - n.r.) menţionăm aspectul că, până la data formulării prezentelor Note de şedinţă, nu am efectuat formalităţile legale privind deschiderea procedurii succesorale de pe urma defunctului Adrian Păunescu, în faţa notarului public instrumentator", arată familia Păunescu.

„Totodată, vă solicităm să luaţi act de solicitarea subsemnaţilor în sensul că înţelegem ca soluţionarea acestui litigiu să fie făcută cu respectarea dreptului la imagine a poetului Adrian Păunescu, cu decenţă şi pioşenia datorată de fiecare dintre noi, membrii familiei sale, memoriei sale", mai solicită familia Păunescu.

Proces separat

Andreea Bîrlea vrea să poarte numele Păunescu şi cere şi o parte din averea marelui poet   Foto: ionel puica

Judecătoria Sectorului 1  a decis ca o parte din dosar, mai exact cea privind cererea Andreei Bîrlea de tăgadă a paterniţii faţă de Nicolae Bîrlea - decedat - cel care figurează ca părinte în certificatul de naştere, să fie soluţionată de Judecătoria Sectorului 3. La următorul termen, săptămâna viitoare, instanţa urmează să ia în discuţie suspendarea procesului de moştenire, până la soluţionarea definitivă  a dosarului privind tăgada paternităţii. Andreea Bîrlea este grefieră la Tribunalul Bucureşti. La câteva zile de la moartea poetului Adrian Păunescu, în noiembrie 2010, tânăra s-a adresat instanţei din dorinţa de a-i purta numele celui care îi fusese „tată de taină" - cum însuşi poetul o rugase să-l considere, cu ani în urmă.

Rodul unei iubiri nebuneşti de-a lui Păunescu cu o tânără la fel de căsătorită ca şi poetul, Andreea susţine că a aflat despre povestea de dragoste dintre el şi mama sa chiar din gura celui supranumit „bardul de la Bârca".

„Eu şi mama ta am trăit o frumoasă poveste de dragoste, de oameni tineri, poveste ce nu s-a putut legaliza întrucât fiecare dintre noi eram căsătoriţi şi din această iubire ai rezultat tu" - asta susţine Andreea Bîrlea că i-ar fi spus poetul Adrian Păunescu în primăvara anului 1982, cu câteva luni înainte ca fata să împlinească 14 ani.

De altfel, Andreea a mai arătat în cererea depusă la instanţă că, la scurt timp după ce ar fi aflat că este fiica lui Păunescu, la 21 mai 1982, s-a mutat în casa lui Adrian Păunescu, unde a stat cinci luni, după care a revenit la mama ei care se împotrivea să ia calea medicilor legişti pentru recunoaşterea ei de către  Adrian Păunescu.

Andreea ar fi locuit în aceeaşi cameră cu Ioana (fiica din prima căsătorie a poetului - n.r.), la etajul imobilului, vizavi de camera lui Andrei. Copiii legitimi ai lui Păunescu îi cer însă dovezi tinerei din care să reiasă fără dubiu că ar fi fiica poetului, întrucât ei nu ar fi avut cunoştinţă de relaţia pe care o invocă Andreea. Grefiera susţine chiar că Adrian Păunescu i-a promis că o va recunoaşte ca fiică. 

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite