Urgenţa îşi face suprastoc de perii de wc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10.800 de perii, pompe şi mături.Pe lista de materiale sanitare propuse spre cumpărare, conducerea spitalului a trecut nu mai puţin de 2.400 de perii pentru wc, 1.200 de pompe de chiuvetă, 3.600

10.800 de perii, pompe şi mături.
Pe lista de materiale sanitare propuse spre cumpărare, conducerea spitalului a trecut nu mai puţin de 2.400 de perii pentru wc, 1.200 de pompe de chiuvetă, 3.600 de mături şi 3.600 de cozi de metal. Toate aceste echipamente vor fi folosite în acest an în cele aproximativ 70 de grupuri sanitare care există la Floresca. În planul de achiziţii nu se specifică dacă toate aceste materiale sunt de unică folosinţă, dar un calcul simplu arată că se pot folosi cel puţin 20 de perii pe zi. Valoarea totală a acestor materiale sanitare se ridică la aproape 680 milioane de lei. Aceste comenzi umflate creează condiţia perturbării licitaţiilor electronice. Sunt puţine firmele care au o asemenea cantitate disponibilă gata de livrare imediat după câştigarea contractului, astfel că pot apărea suspiciuni legate de agenţii economici care se vor ocupa de furnizarea acestor materiale. Directorul Spitalului Floreasca, conf. dr. Alexandru Macovei, spune că planul nu este făcut de conducere, ci de asistente şi de şefii de secţie. "Totul este centralizat şi vom aduce cu siguranţă modificări acestor planuri de achiziţii. Nimic nu este bătut în cuie", ne-a declarat conf. dr. Alexandru Macovei.
Lista materialelor sanitare pentru spital este una stufoasă, iar la o primă vedere pare să conţină tot ce are nevoie un spital de urgenţă. La o primire mai detaliată, se poate observa că printre cele 611 poziţii, unele produse se găsesc de mai multe ori, dar cu denumiri puţin schimbate şi cu valori diferite. Aşa se întâmplă cu hârtia pentru EKG sau cu protezele de şold cimentate. La poziţia 500 există "sonde aspiraţie valvă laterală CH 12", din care se cumpără 1.860 de bucăţi, iar la o altă poziţie există "sonde de aspiraţie cu valvă laterală CH 12", din care se vor achziţiona 632 de bucăţi. Adăugând şi diferenţele pe care le-au constatat unii membri din CA faţă de alte oferte de pe piaţă, cheltuielile excesive propuse depăşesc trei miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite