Universităţile particulare pot înfiinţa funcţia de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile particulare de învăţământ superior pot înfiinţa funcţia de preşedinte al universităţii, ordonator de credite, cu atribuţii stabilite de carta universităţii, se arată

Instituţiile particulare de învăţământ superior pot înfiinţa funcţia de preşedinte al universităţii, ordonator de credite, cu atribuţii stabilite de carta universităţii, se arată într-un proiect legislativ pentru modificarea şi completarea Legii învăţământului.
"Proiectul a fost dezbătut pe articole în Camera Deputaţilor şi aprobat în unanimitate. Săptămâna aceasta urmează să se dea votul final, după care va fi trimis la Senat, care este cameră decizională", a declarat, pentru Adevărul, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor. Astfel, rectorii neconfirmaţi în prezent de Ministerul Educaţiei pot rămâne în fruntea universităţilor pe care le-au fondat. Proiectul de lege mai prevede că "structurile şi funcţiile de conducere ale universităţilor particulare, durata mandatelor şi limitele de vârstă ale cadrelor didactice sunt stabilite de carta universităţii". Universităţile particulare sunt instituţii de învăţământ superior libere, deschise, autonome atât din punct de vedere academic, cât şi economico-financiar, având drept fundament proprietatea privată, garantată de Constituţie. În caz de faliment, patrimoniul revine fondatorilor, cu condiţia folosirii acestuia în scopuri educaţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite