Diplomele eliberate de Universitatea “Spiru Haret” nu vor fi anulate - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diplomele eliberate de Universitatea “Spiru Haret” nu vor fi anulate - Revista presei interne
Diplomele eliberate de Universitatea “Spiru Haret” nu vor fi anulate - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie deapre declaraţiile ministrului Educaţiei despre diplomele eliberate de USH, reorganizarea poliţiei după model german sau salariile angajaţilor ROMATSA. Printre alte subiecte, piaţa auto iese din comă, iar autostrada Bechtel stă într-o ţeavă.


Diplomele eliberate de Universitatea “Spiru Haret” nu vor fi anulate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în exclusivitate pentru Gândul că toate diplomele obţinute de către absolvenţii Universităţii “Spiru Haret” care au fost şcolarizaţi la programe de studiu ilegale vor putea fi până la urmă recunoscute în urma unor examene speciale. Astfel, şefa învăţământului a dezminţit informaţiile cum să o sută de mii de absolvenţi vor avea diplome anulate.

Poliţia, reorganizată după model german. Poliţia şi Poliţia de Frontieră ar putea fi reorganizate după modelul poliţiei federale germane, având în vedere faptul că, în 2011, odată cu aderarea la spaţiul Schengen, controlul la graniţele interne ale UE (frontierele cu Ungaria şi Bulgaria) ar trebui desfiinţat. Propunerea vine din partea Germaniei care a avertizat autorităţile române că vor avea cea mai mare responsabilitate în securizarea frontierei externe a Uniunii şi a Spaţiului Schengen, cu o lungime de peste 2.000 de kilometri, anunţă Evenimentul Zilei.

Locul în care câştigi liniştit 3000 de euro pe lună. Cei o mie de angajaţi auxiliari ai ROMATSA pun pixul jos la ora patru şi câştigă lunar în medie 3.000 de euro. Regia Autonomă a Traficului Aerian din România (ROMATSA) are probleme cu banii. Nu cum se obişnuieşte în vremuri de criză, să nu aibă de unde să îi scoată, ci, dimpotrivă, nu ştie ce să facă cu ei. Potrivit proiectului de buget pe 2009, regia care răspunde de dirijarea traficului aerian în spaţiul naţional şi-a bugetat pe acest an cheltuieli cu personalul de 405,43 milioane de lei, în creştere cu 1,24% faţă de anul trecut, scrie Cotidianul.

Piaţa auto iese din comă.
Înmatriculările Dacia în Uniunea Europeană (UE) au urcat în primul semestru cu 28,6%, înregistrând cel mai puternic avans din Europa, într-un moment în care vânzările de autoturisme au crescut pentru prima oară în ultimele 14 luni, semnalizând ieşirea din criză. Dacia a înregistrat cele mai mari creşteri ale înmatriculărilor din Europa în primele şase luni din 2009, în avans cu 28,6% faţă de nivelul corespunzător al anului trecut, până la 117.131 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), potrivit Jurnalul Naţional.

Autostrada Bechtel stă într-o ţeavă.
Soarta celor 42 km din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata până la finele anului depinde de câteva ţevi despre care constructorul, compania americană Bechtel, susţine că nu au fost mutate de Ministerul Transporturilor. Oficialii statului spun însă că există front de lucru şi-i îndeamnă pe americani să nu mai găsească tot felul de motive ca să tergiverseze construcţia. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) trebuia, până pe 30 aprilie, să relocheze 38 de utilităţi pe traseul Gilău - Turda, dar la opt dintre acestea nici nu au început lucrările, susţine purtătorul de cuvânt al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, potrivit Gândul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite