Universitatea Bucureşti concediază un profesor din cinci - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea Bucureşti concediază un profesor din cinci - Revista presei interne
Universitatea Bucureşti concediază un profesor din cinci - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre concedierea unor profesori de la Universitatea Bucureşti, rebeliunea din Ciad sau casa copilăriei Marucăi, iubita lui George Enescu. Printre alte subiecte, în afară de restaurantul Monte Carlo, tot ce înseamnă construcţie în Cişmigiu este ridicată fără autori­zaţie de construcţie, iar Cotidianul prezină creditul fără risc valutar.


Universitatea Bucureşti concediază un profesor din cinci.

Rectorul Universităţii Bucureşti, Ion Pânzaru, anunţă reduceri drastice de personal. Conform unui act întocmit de contabilul-şef al instituţiei, fondurile facultăţilor din cadrul universităţii nu mai ajung pentru plata salariilor. Un tabel oficial întocmit de Direcţia Financiar Contabilă a Universităţii Bucureşti prezintă o perspectivă sumbră pentru angajaţii instituţiei de învăţământ. Astfel, cheltuielile de personal depăşesc cu 20 de milioane de lei noi veniturile Universităţii, aici incluzând şi banii obţinuţi din taxele de studii încasate de la studenţii cu plată, scrie Cotidianul.

Rebeliunea din Ciad, pusă la cale în Mediaş. Comandantul „Alliance Nationale de la Resistance” din Ciad (ANR - Alianţa Naţională pentru Rezistenţă), colonelul Mahamat Abbo Sileck, s-a plimbat, săptămâna trecută, nestingherit, prin România. Colonelul Abbo Sileck a venit cu avionul la Cluj-Napoca, apoi a plecat către Mediaş, unde a petrecut câteva zile, pentru a se îmbarca, ulterior, către Dubai. Evenimentul Zilei a obţinut un interviu cu liderul ANR, cea mai importantă facţiune rebelă de pe teritoriul Ciadului, stat african unde şi România ar putea trimite, în curând, un batalion de menţinere a păcii, în cadrul misiunii EuroFour.

Tescani, testamentul unei mari iubiri. La 35 de kilometri de Bacău, pe drumul spre Moineşti, un pod peste apa Tazlăului te aruncă brusc într-un tărâm de vis. Pe un deal umbrit de copaci seculari, în mijlocul unui parc imens, un conac alb te întâmpină, majestuos, dar ospitalier. Nimic rustic în clădirea cu linii clasice, elegante. Dar nici ostentativ. Perfecţiunea proporţiilor face inutil orice zorzon. Aceasta este "Curtea Mare", construită pe la 1880, casa în care a copilărit Maruca, marea dragoste a lui George Enescu. Aici a cântat adeseori marele muzician. Aici a terminat de compus Oedip, relatează Jurnalul Naţional.

Harta parcurilor devastate de betoane. Potrivit preşedintelui Orga­nizaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, „în afară de restaurantul Monte Carlo, tot ce înseamnă construcţie în Cişmigiu este ridicată fără autori­zaţie de construcţie. Cel mai bun exemplu îl reprezintă restaurantul Debar­cader”. În aprilie 2003, fosta con­ducere a Administraţiei Lacuri Par­curi şi Agrement (ALPAB) a încheiat un contract de asociere pe 20 de ani cu un SRL. Obiectul contractului constă în desfăşurarea de activităţi de agrement, închiriere bărci, patine şi alimentaţie publică. În contract se face vorbire inclusiv de exploatarea lacului artificial de aproximativ 3 hectare, potrivit Gândul.

Prima casă fără risc valutar. Deşi creditele în monedă naţională sunt mai scumpe decât cele în euro, ele conferă marele avantaj de a nu fi expuse unei devalorizări a leului. CEC Bank are cea mai bună ofertă de acest tip în programul “Prima casă”. La momentul actual, varianta unui credit în euro prin programul “Prima casă” pare cea mai bună soluţie dacă luăm în consideraţie doar criteriul costurilor pe termen scurt. Totuşi, evoluţiile recente ale cursului valutar ne arată că riscul deprecierii masive a leului este foarte mare în actuala situaţie de criză, potrivit Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite