Universitatea Babeş-Bolyai caută profesori prin Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea clujeană Babeş-Bolyai va face în următorii cinci ani angajări masive. Potrivit strategiei de dezvoltare a resurselor umane a UBB, anunţate ieri, doar în anul universitar

Universitatea clujeană Babeş-Bolyai va face în următorii cinci ani angajări masive. Potrivit strategiei de dezvoltare a resurselor umane a UBB, anunţate ieri, doar în anul universitar 2008-2009 vor fi angajaţi aproximativ 700 de profesori. În prezent, din cele aproape 3.000 de posturi didactice necesare, la cele 21 de facultăţi, sunt ocupate doar puţin peste 1.300, adică un procent de 46%.

Rectorul UBB, Andrei Marga, a anunţat că, din 2009, campania de recrutare va mai aduce anual în universitate câte 170 de cadre didactice, ajungându-se la un grad de ocupare de 70% în 2012. Marga a mai anunţat că la concurs se vor putea înscrie candidaţi din toată ţara şi chiar mai mult, că sunt aşteptaţi români din zonele de emigraţie din vestul Europei.

Rectorul UBB a declarat că oferta universităţii este generoasă din punct de vedere financiar, chiar dacă totuşi deocamdată nu se ridică la nivelul salarizării occidentale. "Am demarat negocierea cu personalităţi ale emigraţiei româneşti, pentru atragerea lor ca şi cadre didactice", a spus Marga. Rectorul UBB a mai precizat că universitatea are şi o strategie de atragere de studenţi din cadrul emigraţiei româneşti, dar şi străini din Orient, Africa de Nord şi vestul Europei. (Alice Baciu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite