Ungurii vin la muncă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia oraşului Pecica, din judeţul Arad, a decis să angajeze 100 de muncitori din Ungaria, din cauza deficitului de forţă de muncă ce se înregistrează în zonă Pentru una

Administraţia oraşului Pecica, din judeţul Arad, a decis să angajeze 100 de muncitori din Ungaria, din cauza deficitului de forţă de muncă ce se înregistrează în zonă

Pentru una dintre fabricile oraşului, care îşi va începe activitatea cel mai devreme în luna aprilie, în Zona Industrială Turnu, se va apela la muncitori din localitatea maghiară Bătania. Potrivit viceprimarului din Pecica, Petru Antal, o delegaţie a primăriei se va întâlni mâine cu administraţia din localitatea maghiară pentru a analiza posibilitatea transportului muncitorilor şi pentru a face selecţia.

"Am purtat discuţii, pentru că la noi şomajul este sub 2%. Cei mai mulţi români lucrează la Arad şi au un loc de muncă asigurat. Pentru Zona Industrială Turnu (sat aparţinător de oraşul Pecica - n.r.) vom avea un deficit de forţă de muncă şi se va apela la muncitori maghiari", ne-a declarat viceprimarul Antal.

În perioada următoare, în Zona Industrială Turnu se vor deschide două noi fabrici, care vor lucra în sistem lohn şi care vor avea ca obiect de activitate producţia de rezistenţe electrice şi de accesorii auto. Pentru început, capacitatea firmelor este de 500 de muncitori, dintre care 100 vor fi unguri.

La Pecica sunt şi investitori unguri, proveniţi din localităţile de graniţă cu Ungaria.

Potrivit viceprimarului din Pecica, Petre Antal, în localitatea arădeană mai sunt o fabrică de cherestea şi o fabrică de confecţii a unui om de afaceri din Szeged şi urmează să mai vină şi alţi investitori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite