Ungurii ne faultează în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

semnatari aparţin, cu două excepţii, Partidului Popular European, reproşează CE că nu ia în serios problemele care tulbură minoritatea maghiară şi care au implicaţii adânci în materie de

semnatari aparţin, cu două excepţii, Partidului Popular European, reproşează CE că nu ia în serios problemele care tulbură minoritatea maghiară şi care au implicaţii adânci în materie de drepturile omului. Printre chestiunile semnalate în scrisoare se numără "eşecul României de a adopta legea minorităţilor", "neasigurarea de către statul român a facilităţilor pentru învăţământ superior în limba maghiară", "discriminările din legea electorală", lipsa "principiului subsidiarităţii şi autonomiei culturale", nerespectarea legii privind restituirea proprietăţilor aparţinând bisericii romano-catolice şi greco-catolice.
Conform unui oficial al parlamentului ungar, eurodeputaţii socialişti unguri sunt de acord cu "majoritatea punctelor scrisorii", dar au formulat o declaraţie separată asupra acestei probleme. Într-o declaraţie făcută pentru EUObserver, Schopflin îl acuză pe Olli Rehn că "este înclinat să ascundă aceste probleme sub covor", afirmând că atitudinea comisarului faţă de acest subiect pare să se fi schimbat la începutul lunii aprilie, când a prezentat o evaluare esenţială privind pregătirea României pentru aderare. "Cred că a fost supus unei campanii româneşti de lobby", susţine Gyorgy Schopflin, adăugând că Bucureştiul "vrea ca întreaga problemă a minorităţilor să dispară de pe radar". Comisia, care nu a analizat încă oficial scrisoarea, a respins acuzaţiile lui Schopflin.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite