Ungurii ne-au salvat sarmalele- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de azi scrie despre  Festivalul sarmalelor de la Praid şi cum a fost posibilă organizarea lui, despre restructurările ministrului interimar al Administraţiei şi Internelor sau MApN va cheltui cu un contract fără licitaţie peste un milion de lei pentru repararea fregatei Regina Maria. Printre alte subiecte, veteranii intră în grevă japoneză în semn de solidaritate cu celelalte federaţii sindicale bugetare, iar Pro



Ungurii ne-au salvat sarmalele

. Ingredientul de bază: 4 milioane de forinţi. Criza era să ne lase anul acesta fără Festivalul sarmalelor. Noroc cu ungurii, care aveau nişte programe europene ce se potriveau cu sărbătoarea noastră. Românii au făcut un proiect pe care ungurii l-au aprobat într-o lună, astfel încât Festivalul a trecut cu bine şi de ediţia 15. În România, nimeni n-a mai vrut anul acesta să sponsorizeze sarmalele, pe motiv de criză. Cu regret, s-a anunţat anularea festivalului, dar imediat a venit vestea bună din partea ungurilor, scrie Gândul.

Generalii reşapaţi ai lui Vasile Blaga. Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, reşapează generali implicaţi în scandaluri publice, pentru a-i numi în posturi-cheie. Între aceştia, chestorul Lucian Guran, dar şi comisarul-şef Mihai Pitulescu. Numele acestora au fost vehiculate în scandalul de la Plaza Mall, dintre firma de pază BGS şi clanul Preda, scrie Cotidianul.

MApN dă un milion de lei fără licitaţie pentru repararea fregatei Regina Maria. Ministerul Apărării va cheltui cu un contract fără licitaţie peste un milion de lei pentru repararea fregatei Regina Maria, avariată în timpul unui exerciţiu pe mare înainte de Ziua Marinei. Nava aflată în dotarea armatei urmează să participe la operaţia NATO "Active Endeavour" programată la sfârşitul lunii octombrie, scrie Jurnalul Naţional.

Veterinarii, în grevă japoneză
. Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România a anunţat că luni veterinarii se vor afla în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu celelalte federaţii sindicale bugetare, iar miercuri vor participa la mitingul organizat de CNS Cartel Alfa, anunţă Gândul.

"Rabla 3 în 1" a înţepenit în proiect. Clienţii aşteaptă modificările programului, dealerii se tem de fraude, iar vânzările stagnează. Încă din luna august, de când fostul ministru Nemirschi a anunţat schimbări în derularea vestitului Program de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, sute de clienţi trec săptămânal pe la dealerii de maşini întrebând dacă este posibilă achiziţia unui vehicul prin cumularea a trei tichete valorice. Tot de atunci, răspunsul a rămas, invariabil, negativ, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite