Ungureanu (SIE): Serviciile de spionaj nu au James Bond, e costisitor, prea sportiv, iese în evidenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit într-o emisiune la Pro Tv despre rigorile muncii de spion. Acesta a afirmat că serviciile nu pot lucra cu personaje precum James Bond, deoarece acesta este prea scump, prea sportiv şi nu foarte discret, în schimb calităţile care contează sunt capacitatea de a trăi mai multe identităţi şi de a nu avea probleme de etică.

"Serviciile de spionaj nu au James Bond. James Bond este foarte costisitor. Are o maşină extrem de scumpă, ale cărei piese probabil costă mai mult decât toată maşina în ansamblu, se îmbracă mult prea bine pentru a fi spion, şi din păcate iese foarte tare în evidenţă, iar în spionaj nu contează pumnul", a declarat Ungureanu, demontaând astfel mitul că spionii sunt precum personaje de film precum James Bond.

"Pumnul, arma sunt chestiuni care sunt întodeauna ultimele resorturi de acţiune, dacă Doamne Fereşte, e nevoie de ceva, dar în rest ceea ce contează este esenţialmente capul, neuronii, felul în care reuşeşti să gândeşti lucrurile. James Bond este destul de sportiv. Prea sportiv pentru serviciile de spionaj," a mai completat Mihai Răzvan Ungureanu, făcând referire la filmele de acţiune cu eroi ce au reale calităţi fizice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite