Ungaria are probleme cu taxa de primă înmatriculare a maşinilor second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a solicitat Ungariei să modifice dispoziţiile privind deprecierea valorii ce trebuie aplicate autovehiculelor second-hand provenite din alte state membre la determinarea valorii lor impozitabile, potrivit NewsIn.

Mai citiţi:


Deşi Ungaria a făcut unele modificări asupra legii, reglementarea respectivă continuă să discrimineze achiziţia de maşini second-hand din alte state membre ale Uniunii Europene. Dacă Ungaria nu se conformează cerinţelor, CE poate duce cazul în faţa Curţii Europene de Justiţie (CEJ). Curtea Europeană susţine că un stat membru poate impune o taxă auto la prima înmatriculare a unui vehicul în acel stat membru, dacă taxa este în conformitate cu cerinţele din tratatul de aderare. Aceasta înseamnă că un stat membru nu trebuie să impună nicio taxare internă a produselor din alt stat membru care să o depăşească pe cea impusă produselor interne similare.
Pe 25 iunie, Comisia Europeană a solicitat şi României informaţii în legătură cu legislaţia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectând că actuala legislaţie românească are efecte protecţioniste asupra industriei auto naţionale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite