Unde sunt cele mai mari chirii din provincie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde sunt cele mai mari chirii din provincie?
Unde sunt cele mai mari chirii din provincie?

Garsonierele din judeţul Sibiu au cele mai mari chirii. Pe segmentul două şi trei camere, Timişul este „fruncea”.

Citeşte şi:

Timişoara: Studenţii bănăţeni dezgheaţă preţurile la chirii

Apartamentele de două camere din Cluj costau în luna octombrie  275 de euro pe lună, iar garsonierele 213 euro. Asta după ieftiniri de 7% pentru apartamente de două camere şi de 4% la garsoniere, potrivit datelor centralizate de MagazinulDeCase.ro.
Garsoniere mai scumpe închiriază doar cei din Sibiu, oraşul cu avansul cel mai mare la acest capitol (10% în intervalul septembrie - octombrie). Creştere a fost şi în intervalul august-septembrie, când chiria medie pentru garsoniere a crescut cu aproape 17%, de la 171 euro în august la 200 de euro în septembrie. În schimb, apartamentele cu două şi trei camere s-au ieftinit aici cu3%, respectiv 5%. O locuinţă cu două camere a putut fi închiriată cu 258 de euro în Sibiu luna aceasta, comparativ cu 275 de euro în Cluj, regiunea cea mai scumpă.

Fără valuri la Constanţa

În judeţul Timiş, apartamentele de trei camere se dovedesc cele mai preţioase. Chiria medie pe acest segment a fost luna aceasta de 361 de euro, mai mare cu 3,7%.  decât în luna precedentă.
În judeţul Constanţa, evoluţii semnificative nu s-au înregistrat decât la două camere, segment pe care chiriile au crescut cu 3% în ultima lună. Garsonierele s-au închiriat cu 188 de euro, iar apartamentele de trei camere cu 344 de euro. Pe acest segment chiriile au scăzut.

Ieftiniri pe toată linia în Braşov

Braşovul a înregistrat un picaj la toate categoriile. Cea mai mare scădere a fost pentru apartamentele cu trei camere. Astfel, valoarea a scăzut cu aproape 8% pentru acest tip de locuinţe, de la 334 de euro în septembrie la 306 euro în octombrie. Chiriile medii ale garsonierelor s-au redus cu  aproape 6%, ajungând la o valoare de 170 de euro în octombrie comparativ cu septembrie, când aceasta era de 180 euro. În intervalul august-septembrie, chiria medie pentru garsoniere a crescut cu aproape 3%, de la 175 de euro în august la 180 de euro în septembrie. Pentru apartamentele de două camere, diminuarea a fost de aproximativ 6%, de la o valoare de 255 euro în septembrie ajungându-se la 240 de euro în octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite