Undă verde pentru Sibiu CCE 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Sibiu a găzduit, în zilele de 6 şi 7 octombrie, lansarea campaniei de promovare a programului Sibiu Capitala Culturală Europeană 2007. În conferinţa de presă

Primăria Municipiului Sibiu a găzduit, în zilele de 6 şi 7 octombrie, lansarea campaniei de promovare a programului Sibiu Capitala Culturală Europeană 2007. În conferinţa de presă susţinută de Klaus Werner Johannis primarul Sibiului, Sergiu Nistor comisarul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru Sibiu CCE 2007 au fost prezentate stadiul de pregătire al programului Sibiu şi conceptul campaniei de comunicare Sibiu CCE 2007 (prin prezentarea vizualurilor, spotului şi a altor materiale de promovare). Organizatorii au inaugurat şi expoziţia de fotografie "Sibiu. Tânăr din 1191".
"Acest moment marchează începutul campaniei de comunicare 2007. În fond, avem în faţă rezultanta unei relaţii româno-luxemburgheze, apărute pe un filon istoric, datând de pe vremea când coloniştii europeni au venit în Ardeal. Mulţi dintre ei erau luxemburghezi. Ca dovadă, 80% din dialectul luxemburghez seamănă cu dialectul săsesc de azi. Acest filon a fost valorificat în 1998, cu ocazia Conferinţei Confluenţe Europene de la Sibiu, când s-a hotărât să se intervină pentru păstrarea patrimoniului cultural medieval sibian. Din păcate, mai sunt şi puncte negative în derularea acestui eveniment. De exemplu, Agenţia Naţională de Turism nu a făcut şi nici nu face nimic pentru Capitala Culturală. Păcat că agenţiile de turism din ţară nu au programe legate de acest eveniment", a declarat Klaus Werner Johannis, primarul Sibiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite