Unchiul lui Bush, implicat într-un scandal financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unchiul preşedintelui american George W. Bush, William H.T. "Bucky" Bush, se numără printre directorii unei întreprinderi de apărare care au câştigat 6.000.000 dolari din ceea ce

Unchiul preşedintelui american George W. Bush, William H.T. "Bucky" Bush, se numără printre directorii unei întreprinderi de apărare care au câştigat 6.000.000 dolari din ceea ce inspectorii federali spun că a fost un aranjament ilegal.

Fratele cel mai tânăr al fostului preşedinte american, George H.W.Bush, este al doilea membru al familiei Bush, implicat în scandaluri financiare, în această lună. El a fost unul dintre directorii firmei Engineered Support Systems Inc. din St. Louis, furnizoare de echipament militar şi electronic, care a avut beneficii financiare de pe urma războiului din Irak. Aceasta a fost absorbită de o altă firmă de apărare şi este sub anchetă federală pentru suspiciune de backdating în opţiuni (în practica de "backdating", personalului unei companii îi este oferită opţiunea de a cumpăra acţiuni la un preţ mai mic decât la preţul actual de pe piaţă).

Şi fratele preşedintelui, în vizor

Bush şi alţi membri ai boardului nu au fost încă acuzaţi. Se ştie însă că unchiul Bush a câştigat 500.000 de dolari în ianuarie 2005, datorită opţiunilor pe acţiuni şi vânzarea de acţiuni. Întrebat de un reporter de la "Time" despre vânzările de la acea vreme, el a spus că nu a făcut nicio intervenţie la Washington pentru a obţine contracte pentru Irak.

Săptămâna trecută, într-un alt caz, Marvin Bush, fratele preşedintelui Bush, a fost numit "pârât", într-un proces în care ofiţerii şi directorii de la HCC Insurance Holdings sunt acuzaţi că au avut beneficii din "backdated options".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite