Un român, acuzat că a piratat calculatoarele NASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un juriu american a pus sub acuzare un cetăţean român pentru piratarea a 25 de calculatoare utilizate în cercetarea schimbărilor climatice la Laboratorul NASA Jet Propulsion din Pasadena, California, potrivit Associated Press.

Un juriu american a fost pus sub acuzare un cetăţean român pentru piratarea a 25 de calculatoare utilizate în cercetarea schimbărilor climatice la Laboratorul NASA Jet Propulsion din Pasadena, California, potrivit Associated Press.

Potrivit datelor furnizate de procurorii din Los Angeles, Robert Butyka, 25 de ani, a fost pus marţi sub acuzare pentru acces neautorizat într-un sistem informatic protejat. În 2010, calculatoarele programului Atmospheric Infrared Sounder n-au putut fi utilizate timp de două luni, din cauza unui cod creat de român. După ce codul a fost eliminat, datele programului au putut fi recuperate.

NASA a colaborat cu autorităţile române în cazul lui Buyka. Acesta din urmă a fost condamnat luna trecută la trei ani de închisoare. Hacker-ul riscă alţi 10 ani de închisoare dacă va fi condamnat în Statele Unite.

Pagubele produse de hacker sunt estimate la 500.000 de dolari, inclusiv costurile de lucru pe computere şi timpul de cercetare pierdut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite