Un poliţist-erou a salvat o fată de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Mecea (42 de ani), poliţistul din Dej care a salvat o tânără de 18 ani care a vrut să se sinucidă în noaptea de Revelion, spune că nu se consideră un erou, el „a făcut ceea ce trebuia“. 

Agentul-şef de poliţie Marius Mecea de la Ordine Publică a devenit eroul oraşului Dej după ce în noaptea de Revelion a salvat o tânără care, la doar 18 ani, a vrut să se sinucidă din cauză că a fost părăsită de iubit.

Poliţistul are 42 de ani şi, în ciuda felicitărilor primite, nu se consideră un erou. Spune că eroii sunt în altă parte. Despre el zice că este un om simplu şi a făcut ceea ce trebuia făcut. „Sunt un om simplu, nu sunt o vedetă, nu sunt Pepe, ăsta e primul nume ce-mi vine în minte. Am făcut ceea ce trebuia făcut", declară poliţistul.

Filmul evenimentului

El povesteşte că, în noaptea de Revelion, s-a primit un apel la 112, că o tânără s-a aruncat de pe pod în apele reci ale Someşului. În nici două minute, Marius Mecea a ajuns la faţa locului, a văzut-o pe fată, şi-a dat jos geaca de pe el şi a sărit în apă.

„Când am ajuns la ea, i-am scos capul de sub apă, i-am făcut respiraţie gură la gură, şi şi-a revenit. Am întrebat-o cum o cheamă, mi-a răspuns, iar până când a venit echipajul de ambulanţă am stat vreo 20 de minute în apă şi am ţinut-o conştientă", explică Marius Mecea.

Acesta mai spune că i-a fost puţin teamă, însă a depăşit acel sentiment şi s-a aruncat în apa rece. Dacă nu intra atunci, spune că exista posibilitatea ca tânăra să nu supravieţuiască.

„E normal să simţi teamă în astfel de clipe, dar trebuie să o depăşeşti. Ştiam că important era să-i salvez viaţa. Dacă nu intram atunci în apă, o pierdeam", afirmă poliţistul de la Ordine Publică.

Acesta s-a interesat de starea de sănătate a fetei pe care a salvat-o şi speră să nu repete gestul disperat din noaptea de Revelion. Crede că pregătirea psihologică a tinerilor şi în familie, şi la şcoală este precară, de aceea se întâmplă astfel de evenimente cum a fost cel din noaptea dintre ani.

Marius Mecea lucrează de 18 ani în Poliţie şi înainte de Revoluţie a fost angajat, timp de doi ani, în armată. „De copil am vrut să devin poliţist. Îmi pare rău că azi poliţiştii au o imagine proastă şi oamenii le sunt recunoscători doar când le recuperează bunurile furate de hoţi. Din păcate, poliţiştii sunt acel rău necesar pentru societate. Ar trebui să se schimbe această mentalitate la noi. În străinătate, copiii sunt învăţaţi de la grădiniţă că poliţistul e prietenul lor, e un om bun", consideră Marius Mecea.

"Sunt un om simplu, nu sunt o vedetă, nu sunt Pepe, ăsta e primul nume ce-mi vine în minte. Am făcut ceea ce trebuia făcut."
Marius Mecea
poliţist

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite