Un nou centru de examinare a limbii engleze autorizat de Universitatea Cambridge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă:
Foto arhivă:

Joi s-a lansat ESOL Examinations Centre (EEC) România, primul centru la nivel naţional dedicat exclusiv examinărilor de limba engleză pentru obţinerea certificatelor Cambridge.

„Din acest am avem o veste bună pentru cei care doresc să obţină un atestat de limbă engleză Cambridge, fie că sunt elevi, studenţi sau angajaţi în companii. Doritorii nu vor mai trebui să aştepte atât de mult ca până acum organizarea unei testări, frecvenţa examinărilor crescând de la 2-3 sesiuni importante pe an, la peste 100. Astfel, estimăm că în primul an de activitate vom avea peste 1000 de candidaţi, în următorii ani, nivelul trecând de 15.000. Un alt element de noutate pe care îl aduce ESOL Examinations este extinderea centrelor de examinare la nivel local, astfel că în orice oraş din ţară unde se adună 40 de candidaţi, noi putem organiza o sesiune de examinare.  Prima evaluare locală  o vom face în scurt timp la Focşani”, declară dr. Oliver Gargiulo Directorul EEC România.

Examinările Cambridge sunt cele mai complexe testări pentru vorbitorii de limbă engleză non-nativi. Procedura de examinare variază de la 40 de minute pentru copii, până la 6 ore pentru nivelele avansate,  candidatul fiind testat pe toate coordonatele comunicării: scris, citit, vorbit, înţelegerea şi folosirea limbii.  Atestatele Cambridge sunt recunoscute de majoritatea insitituţiilor de învăţământ internaţionale şi de companiile multinaţionale. În plus, statul român recunoaşte elevilor care au un certificat Cambridge dreptul de a nu mai da examenul de bacalaureat la disciplina engleză.

„Ne propunem ca prin implementarea testelor Cambridge la nivel naţional să demarăm şi o amplă campanie educaţională în ceea ce priveşte raportarea elevilor şi studenţilor la cunoaşterea limbii engleze. Majoritatea elevilor şi studenţilor au o părere foarte bună despre engleza pe care o cunosc de la televizor sau din cursurile frecventate. Din evaluările noastre s-a dovedit că nivelul limbii engleze este foarte scăzut în rândul acestor categorii. Mai mult decât atât, din informaţiile noastre,  sunt zone în România unde chiar profesorii de engleză au un nivel scăzut de cunoaştere a limbii. Astfel, o parte importantă a proiectului nostru din România se concentrează pe conştientizarea nivelului de cunoaştere a limbii engleze în rândul profesorilor. Obţinerea unui certificat Cambridge va creşte automat nivelul pedagogic al profesorului, care va îşi va putea pregăti elevii pentru un nivel superior al limbii engleze”, precizează dr. Oliver Gargiulo.

În prezent cel mai accesat nivel de testare de  către candidaţii din România este Certificate of Advanced English (CAE)). În cadrul centrului EEC vor exista toate tipurile de examene Cambridge, inclusiv pentru sectoare de nişă cum ar fi cel al contabilităţii sau avocaturii. De asemenea, se pot realiza examinări ale cunoştinţelor elementare de limbă engleză pentru copii, începând de la 7 ani.

„Sistemul de examinare Cambridge are o arie foarte largă de atestate de diverse niveluri şi complexităţi. Vrem să schimbăm percepţia de inaccesibilitate pe care o are Cambridge în România şi să îi convingem pe cei vizaţi, fie că sunt profesori, părinţi sau elevi, de importanţa unui astfel de examen pentru portofoliul educaţional”, mai adaugă dr. Oliver Gargiulo.

Examenele de certificare a cunoaşterii limbii engleze Cambridge ESOL (English Speakers of Other Languages) au o istorie de aproape 100 de ani, primul examen de acest tip fiind organizat de prestigioasa universitate britanică în 1913. Examenele pentru certificatul Cambridge sunt cele mai complexe teste organizate la nivel internaţional, deţinătorii unui astfel de atestat fiind recunoscuţi ca având un nivel ridicat de cunoaştere a limbii. În prezent, în lume sunt peste 2500 de centre de testare Cambridge în 130 de ţări, care filtrează 3 milioane de candidaţi anual.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite