Un metru de autostradă contra a 33 de bugetari - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre costurile pentru un metru de autostradă, numărul angajaţilor pentru şeful Rezervelor Statului sau introducerea în tribunale a procesului fast-food. Printre alte subiecte, Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein, iar românii sunt pe locul 80 în lume la puterea de cumpărare.

Un metru de autostradă contra a 33 de bugetari. Concedierea a 100.000 de bugetari ar aduce economii la stat de 60 de milioane de euro pe lună. Între 45 şi 60 de milioane de euro lunar - la atât se ridică economia statului dacă guvernul ar decide să taie nodul gordian şi să concedieze între 75.000 şi 100.000 de bugetari. Astfel, cu banii economisiţi, statul ar putea construi lunar între 2 şi 3 km de autostradă, iar într-un an până la 36 km, luând în calcul costul pe un kilometru, care ajunge la circa 20 de milioane de euro, conform datelor Ministerului Transporturilor, scrie Evenimentul Zilei.

13 angajaţi pentru şeful Rezervelor de Stat. Adrian Gurău, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat (ANRS), are în subordine nu mai puţin de 13 angajaţi. Pe lângă secretarul general, asistentul de Cabinet şi directorul de Cabinet, domnul Gurău se mai bucură de prezenţa a numeroşi consilieri şi asistenţi personali. Dacă intraţi pe siteul ANRS şi daţi un click la rubrica "cabinet demnitar" nu o să vă vină să credeţi, notează Jurnalul Naţional.

Guvernul vrea introducerea în tribunale a procesului fast-food. Ministerul Justiţiei a lansat ieri în dezbatere publică un proiect de lege pentru simplificarea procedurilor şi accelerarea judecăţilor. Cele mai radicale măsuri sunt: termene de judecată foarte scurte, chiar de o zi; posibilitatea recunoaşterii vinovăţiei; cei care fac plângeri penale cu rea credinţă vor plăti cheltuielile de judecată, potrivit Gândul.

Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein. Agricultorii le cer guvernanţilor să subvenţioneze şi cultivarea plantelor modificate genetic, de vreme ce aceste produse cuceresc Europa. Uniunea Europeană a interzis în urmă cu trei ani cultura transgenicelor, iar România, devenită membră UE, a trebuit să se conformeze legislaţiei comunitare şi a renunţat la culturile de soia, informează România liberă.

Românii, pe locul 80 în lume la puterea de cumpărare. Într-un clasament privind puterea de cumpărare, România a urcat o poziţie, până pe locul 80 din 155 de ţări, şi câştigat trei poziţii, până pe locul 41, la venitul naţional brut, potrivit raportului World Development Indicators 2010, prezentat marţi de Banca Mondială, scrie Mediafax, potrivit Ziuaonline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite