Un maghiar salvează pădurile României - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distrugerea pădurilor duce la dispariţia unor specii
Distrugerea pădurilor duce la dispariţia unor specii

Presa internă de astăzi scrie despre salvarea pădurilor româneşti, ruperea contractului cu drumarii de către Vinci-Aktor sau criteriile de altegere a unei bănci. Printre alte subiecte, România îşi face propriul Nabucco, iar numărul zilelor de concediu medical va fi redus de la 45 la 30

Un maghiar salvează pădurile României. După ce au adoptat legea care permite vânzarea pădurilor copac cu copac, o parte dintre parlamentari dau înapoi acum şi admit că au făcut o greşeală. Ministrul mediului, Laszlo Borbely, ar urma să anunţe astăzi ce măsuri va propune pentru „a repara” legea care permite vânzarea pădurilor la bucată. Legea care permite vânzarea pădurilor „la bucată” împarte acum, la aproape trei săptămâni după intrarea ei în vigoare, parlamentul în două „tabere”: în timp ce o parte dintre cei care şi-au dat girul pentru adoptarea actului normativ recunosc că au greşit, ceilalţi rămân pe poziţii invocând dreptul la proprietate, scrie Evenimentul Zilei.

Vinci-Aktor a rupt contractul cu Drumarii. Consorţiul Vinci-Aktor a renunţat la contractul pentru construirea a 55 de kilometri de autostradă pe tronsonul Comarnic - Braşov. Francezii nu au reuşit să obţină finanţare pentru proiectul în valoare de 1,5 miliarde de euro. "Asocierea franco-elenă Vinci&Aktor a notificat oficial CNADNR că denunţă contractul de parteneriat public privat pentru construirea tonsonului de autostradă Comarnic - Braşov. Asocierea nu a găsit fondurile necesare demarării lucrărilor la timp", a declarat Dorina Tiron, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru Jurnalul Naţional.

Românii îşi aleg banca după dobânzi şi coada de la ghişee.  Printre băncile care au pierdut clienţi pentru că au cozi prea mari la plata facturilor sau ratelor se numără BCR şi CEC. Băncile ajung să rămână fără clienţi şi din cauza cozilor lungi la ghişee, nu numai pentru că dobânzile la credite sunt mari. Lista motivelor pentru care românii renunţă la serviciile unei anumite bănci cuprinde, printre altele, numărul redus de bancomate, dar şi proasta localizare a unităţilor, notează Gândul.

România îşi face propriul Nabucco.
Micul Nabucco, traseul prin care România va aduce gaz caucazian în Europa, reuşeşte performanţa de a ocoli toate cele trei mari puteri de la Marea Neagră: Rusia, Ucraina şi Turcia. Pentru a-şi atinge idealul de a deveni terminalul energetic al Uniunii Europene la Marea Neagră, România începe să-şi pună în practică propriile idei, în acelaşi timp în care încearcă să-şi negocieze poziţii avantajoase în cele două mari gazoducte virtuale: Nabucco, gândit de UE pentru a aduce gaz de la Marea Caspică prin ocolirea Rusiei, şi proiectul rival, South Stream, conceput de Rusia pentru transportarea resurselor din regiunea caucaziană tot spre Europa Occidentală, potrivit România liberă.

Numărul zilelor de concediu medical va fi redus de la 45 la 30. Angajaţii aflaţi în concediu medical vor fi verificaţi la domiciliu, iar în cazul în care nu vor fi găsiţi, nu li se va mai plăti concediul medical. Medicii care acordă concedii medicale în mod abuziv pot primi amenzi. Numărul zilelor acordate angajaţilor pentru concediu medical s-a redus de la 45 la 30. Asta conţine o reglementare ce urmează, zilele acestea, să fie semnată de primul ministru Emil Boc şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNSAS), potrivit Ziuaonline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite