Haosul promis de colonelul rezervist Dogaru s-a fâsâit: 20 de protestatari au cerut validarea referendumului în faţa CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională
Curtea Constituţională

Peste 20 de persoane au protestat, luni după-amiază, în faţa sediului Curţii Constituţionale (CC), solicitând validarea referendumului din 29 iulie şi, implicit, demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Protestatarii au scandat "Validare!" şi au agitat steaguri şi bannere cu mesaje ca "Ai votat, eşti anchetat".

Organizatorul acţiunii de protest a precizat că oamenii au scandat în faţa CC pentru a solicita validarea referendumului, explicând că "demiterea lui Traian Băsescu este foarte importantă".

"Demiterea preşedintelui Traian Băsescu este foarte importantă, pentru că înseamnă să terminăm ce am început în ianuarie. (...) Nu mai discutăm aici de Băsescu sau de PDL, e vorba de a ne apăra votul şi voinţa", a spus bărbatul.

Protestatarul a mai spus că oamenii care au venit în faţa sediului CC nu au încredere în această instituţie, din cauza faptului că, în opinia lui, membrii Curţii sunt numiţi politic, şi nu pe criterii profesionale şi de competenţă.

El a precizat că a solicitat Primăriei Capitalei autorizarea unei acţiuni de protest la care să participe 1.000 de oameni, însă a primit acordul pentru doar 400. Un nou protest, a mai spus iniţiatorul acţiunii, ar urma să aibă loc în cursul zilei de marţi, în intervalul 15.00-19.30, autorizaţia eliberată de municipalitate fiind tot pentru 400 de persoane.

Membrii Curţii Constuţionale se vor întâlni, marţi, pentru a decide cu privire la referendumul din 29 iulie.

Cadrele militare disponbilizate, dar și membrii societății civile au fost îndemnați de colonelul Dogaru să picheteze sediul Curții Constituționale începând de luni după-amiază, ora 18.00. Într-o petiție adresată președintelui Curții Constituționale, militarii disponbilizați cer transmiterea televizată a ședinței CCR de mâine.

O înţelegere dintre USL şi colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, arată că CNSC va susţine USL în toate acţiunile sale, în timp ce USL s-a angajat să îndeplinească o interminabilă listă de revendicări, multe dintre ele foarte controversate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite