Un emisar SUA vine la preşedinţii României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen realizat de Vali Ivan
Desen realizat de Vali Ivan

Philip H. Gordon, asistentul secretarului de stat American Hillary Clinton, se află la Bucureşti, într-o scurtă vizită oficială. Emisarul SUA, aflat la cel mai înalt nivel în politica americană încă de pe vremea lui Bill Clinton, se întâlneşte astăzi, la ora 11.00, cu preşedintele ales Traian Băsescu.

Două ore mai târziu, oficialul american va da curs unei invitaţii de la Cotroceni, unde va fi aşteptat de preşedintele interimar, Crin Antonescu. La ora 17.00, la Palatul Victoria, Gordon se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

Statele Unite ale Americii se arată foarte îngrijorate de situaţia din România, după ce puterea a fost preluată de Uniunea Social Liberală. Într-un comunicat oficial remis de Guvernul american se precizează că vizita se va concentra pe discutarea „acţiunilor Guvernului de la Bucureşti, care ameninţă sistemul democratic al controlului puterilor în stat şi slăbesc instituţiile independente".

Philip Gordon se va mai întâlni şi cu reprezentanţi ai Guvernului, dar şi ai societăţii civile şi ai comunităţii oamenilor de afaceri, tema discuţiilor fiind aceea a depistării metodelor prin care aceştia să contribuie la întărirea democraţiei în ţara noastră.

Gordon, care gestionează relaţii cu peste 50 de state din Europa şi Asia, a ajuns la Bucureşti cu o cursă de la Istanbul. În Turcia, Philip H. Gordon şi Hillary Clinton au avut o serie de întâlniri cu oficiali ai guvernului, dar şi cu activişti din Siria. Gordon gestionează relaţiile cu Siria, ţară care se află în război civil de mai bine de un an. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite