Un avion al companiei Alitalia a avut probleme la decolare. Pilotul a evitat un dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al companiei Alitalia a avut probleme la decolare, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Capitală. Un uliu a izbit, din câte se pare aeronava, iar comandantul aparatului a decis să nu decoleze.

UPDATE 23.00 Cursa spre Roma a fost reprogramată pentru duminică dimineaţă, iar pasagerii au fost cazaţi de compania aeriană Alitalia la un hotel din apropierea aeroportului.

La bordul avionului se aflau 92 de pasageri. Nu s-a înregistrat nicio victimă. Pilotul aeronavei va decide dacă aparatul va continua sau nu cursa. Există posibilitatea ca operatorul Alitalia să trimită la Bucureşti un alt avion, care să preia călătorii din avionul aflat, acum, pe Aeroportul Otopeni.

Mai citiţi şi:

VIDEO-FOTO Avion prăbuşit lângă Islamabad. Autorităţile confirmă: nu există supravieţuitori

Conform Realitatea, pasagerii aeronavei sunt într-o zonă de debarcare, dar se află încă în avion. Se fac verificări pentru a se vedea dacă aparatul de tip Airbus mai poate decola.

O cursă Alitalia pentru Roma a fost anulată după ce aeronava a lovit un uliu, la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul Otopeni. Avionul ar fi trebuit să decoleze la ora 18.30, plecarea a fost amânată până la ora 20.15, iar după decolare a survenit incidentul.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", Valentin Iordache, a declarat că pilotul a decis să întrerupă manevra de decolare, din măsuri de siguranţă. "Din raţiuni de siguranţă, comandantul a întrerupt procedura de decolare. Aşteptăm decizia comandantului, care va stabili dacă va relua cursa sau va debarca pasagerii pentru verificări suplimentare", a adăugat purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Aeronava a început procedura de decolare la ora 20,15, iar până în jurul orei 21.25 pasagerii nu fuseseră debarcaţi.Unul dintre pasageri a declarat că echipajul avionul s-a comportat într-un mod foarte profesionist, iar şocul nu a fost resimţit, fiind un avion mare, Airbus 320.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite