Umor la cote maxime cu Stela Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa poate fi văzută, alături de Alexandru Arşinel, astăzi, de la ora 18.00, în spectacolul "Nevestele vesele", la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". Aduce liniştea peste locurile

Actriţa poate fi văzută, alături de Alexandru Arşinel, astăzi, de la ora 18.00, în spectacolul "Nevestele vesele", la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase".

Aduce liniştea peste locurile devastate de furtunile vieţii. Fie că satirizează clasa politică într-un nou cuplet sau porneşte "Războiul sexelor", Stela Popescu reuşeşte întotdeauna să ne "smulgă" câte un zâmbet.

Artista s-a întors de curând dintr-un turneu în Israel, unde a susţinut patru spectacole. În periplul său prin Ţara Sfântă, actriţa a fost însoţită de Horaţiu Mălăele şi de trupa Operei Comice pentru Copii. De fiecare dată când ajunge aici, peste chipul Stelei se aşterne o umbră de nostalgie. Evreii plecaţi din Moldova o fac să se simtă ca acasă, iar parfumul unor vremuri de- mult apuse o învăluie brusc.


Stela Popescu a fost prima dată în Israel în 1969, împreună cu Ştefan Bănică şi Dem Rădulescu. Marea actriţă nu poate uita nici acum filmul care rula atunci la Mograbi, un cinematograf din Tel Aviv, distrus ulterior de un bombardament.

Lângă el se afla însă un hotel care mai dăinuieşte şi astăzi. Actriţa a rămas încă sub impresia acelor ani când gramul de aur costa un dolar, iar acum se ridică la 20 de dolari.

Pe toate străzile se aflau meşteşugari aurari, iar la spectacolele lor, femeile aruncau pe scenă cu brăţări de aur. Din păcate, timpurile s-au schimbat, acum atmosfera este cu totul alta.

În Ierusalim au urcat pe Muntele Măslinilor, iar în Haifa ("frumoasă" în limba ebraică) au admirat grădinile templului Bahai. Au încheiat plimbările la Marea Moartă, locul unde poţi pluti în derivă cât vrei chiar dacă nu ştii să înoţi, asta datorită conţinutului ridicat de sare şi iod.


Călătorie sentimentală


Actriţa a făcut un popas şi la Jaffa, locul în care exista cândva cea mai mare piaţă de pantofi (Tahana Mercazit). Din păcate, aici tronează acum malluri cu preţuri exagerate de care nu prea te poţi apropia.
Interpreta Tincuţei din comedia romantică "Războiul sexelor" are aproape 100 de perechi de încălţări cumpărate din toate colţurile lumii (unde a călătorit cu Teatrul de Revistă).


Stela are o regulă: nu are voie să revină dintr-un turneu fără o pereche de conduri noi. "Moda la încălţări revine; dacă într-un an o pereche de pantofi se demodează, cu siguranţă peste un timp vei avea surpriza că se poartă din nou exact acelaşi model".

Pentru pasiunea aceasta a plătit însă un preţ. Pe vremea când era studentă, actriţa modifica designul sandalelor şi hainelor, adăugând o fundă sau o baretă în plus.

Acest lucru nu era văzut cu ochi buni în timpurile acelea. De aceea a şi fost mustrată public la "Gazeta de perete" unde a fost trecută drept "Casa de modă Stela Popescu". Motivul: era mult prea cochetă. "Când eram mică şi mama avea senzaţia că nu mă ţin de şcoală, îmi spunea: <> ", mărturiseşte actriţa cu umorul ce o caracterizează.


Viaţa bate telenovela


Stela Popescu joacă şi în serialul "Războiul sexelor", difuzat de Acasă TV. În această comedie romantică, ea interpretează rolul Tincuţei, o vecină băgăcioasă şi sfătoasă, care nu este niciodată rău intenţionată. Tincuţa este o fostă profesoară de pian care a ajuns administratora blocului în care locuiesc Ema şi Alex, personajele principale din serial. De mai bine de 40 de ani, Tincuţa are un mariaj fericit cu Aurel (interpretat de vechiul ei partener de scenă: Alexandru Arşinel).


Marea sa pasiune sunt telenovelele, pe care le savurează episod cu episod şi le compară mereu cu realitatea. De fiecare dată ajunge la concluzia că viaţa reală este cu mult mai dură decât ceea ce vede ea prin filme. Printre colegii de platou ai Stelei Popescu se numără şi Alexandru Papadopol, Tora Vasilescu, Pavel Bartoş, Marian Râlea şi Diana Dumitrescu. Serialul este difuzat de luni până joi, de la ora 22.30.

Filmografie

Sexy Harem Ada-Kaleh (2001)
A doua cădere a Constantinopolelui (1995)
Maria şi Mirabela în Tranzistoria (1989)


Figuranţii (1987)
În fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
Secretul lui Nemesis (1985)
Vara sentimentală (1985)


Galax, omul-păpuşă (1984)
Un petic de cer (1984)
Zbor periculos (1984)
Căruţa cu mere (1983)


Pe malul stâng al Dunării albastre (1983)
Am o idee (1981)
Ana şi hoţul (1981)
Grăbeşte-te încet (1981)


Nea Mărin miliardar (1979)
Drumuri în cumpănă (1978)
Tufă de Veneţia (1977)
Ultima noapte a singurătăţii (1976)


Elixirul tinereţii (1975)
Despre o anumită fericire (1973)
Dimitrie Cantemir (1973)
Astă-seară dansăm în familie (1972)


Recomandări (1971) (TV)
Pantoful Cenuşăresei (1969)
Vin cicliştii (1968)
Faust XX (1966)


Sărutul (1965)
Omul de lângă tine (1961)
Alo? Aţi greşit numărul (1958)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite