Ultra Pro în faliment?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultra Pro în faliment?
Ultra Pro în faliment?

Oficial, nu! Însă, dacă este să ne luăm după anunţurile “de închiriat” lipite pe geamurile mai multor magazine Ultra Pro, din Bucureşti şi din ţară, atunci situaţia se schimbă. În prezent, Ultra Pro Computers nu mai are niciun magazin deschis, iar un grup de şase bănci la care compania avea datorii de peste şapte milioane de euro, a obţinut dreptul de a pune sechestru pe depozitele K Tech, administratorul Ultra Pro.

Cândva, un lider incontestabil al păieţei IT&C din România, Ultra Pro Computers nu mai are, în prezent, niciun magazin deschis. Spaţiile deţinute anterior de companie sunt ocupate acum de alţi chiriaşi sau scoase la vânzare.


Lanţul Ultra Pro este administrat de compania K Tech Electronics, controlată de familia Fughină. Potrivit ultimelor informaţii disponibile în piaţă, K Tech avea datorii neachitate de peste 15 milioane de euro la bănci şi furnizori, compania fiind în incapacitate de plată, atât din lipsa lichidităţilor, cât şi din cauza vânzărilor în scadere.

Întârzierile de plată cu mai mult de 30 de zile au făcut ca UniCredit Ţiriac, unde Ultra Pro are o datorie de şapte milioane de euro, împreună cu Citibank, Alpha, Banca Transilvania, BCR, Banca Românească şi BRD, să treacă la executarea silită a K Tech Electronics.

Băncile au câştigat dreptul de a pune sechestru pe depozitele companiei, unul situat în parcul Key Logistic Center, iar celălalt în sediul central al companiei din complexul APACA.

Băncile pot folosi stocurile, evaluate la aproximativ cinci milioane de euro, pentru a-şi recupera o parte din creanţe.

Conform ultimului bilanţ publicat pe siteul ministerului de Finaţe, societatea avea, în 2007, un număr mediu de 633 de angajaţi şi datorii totale de 103 milioane de lei.

 De asemenea, în urmă cu doi ani veniturile firmei au fost de 255 de milioane de lei, iar profitul net 457.000 de lei, în condiţiile în care în anul 2006 societatea înregistra un profit net de 3,9 milioane de lei.

În 2009, unii angajaţi de la Ultra Pro Computers au fost anunţaţi că firma îşi închide magazinele şi că numai partea de service va mai funcţiona.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite