Ultimul weekend de vară pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii au luat cu asalt staţiunile de la malul Mării Negre în ultima săptămână de august, deşi preţurile la cazare scad abia de la 1 septembrie Formula 1 pe apă, Campionatul

Turiştii au luat cu asalt staţiunile de la malul Mării Negre în ultima săptămână de august, deşi preţurile la cazare scad abia de la 1 septembrie

Formula 1 pe apă, Campionatul Naţional de Iahting, muzică populară şi artă armânească sunt câteva dintre evenimentele care vor anima litoralul în acest weekend.

Mii de turişti au ajuns pe litoral încă de ieri-dimineaţă, ca să profite de ultimele zile de vară. Mulţi dintre aceştia au fost însă atraşi de evenimentele care au loc în acest weekend.

"În seara asta (vineri seară, n.r.) cântă Shaggy, am venit la concert de la Târgovişte. Dar mă interesează şi concursul de bărci", a spus Iulian Manu, care a ajuns ieri la mare împreună cu prietenii.

Concursurile pe apă, cele mai spectaculoase

Competiţia de pe Lacul Siutghiol, Class 1 Romanian Grand Prix, echivalentul pe apă al curselor de Formula 1, este cel mai important eveniment al sfârşitului de săptămână.

Pentru astăzi sunt programate demonstraţii şi spectacole pe apă şi în aer, dar şi sesiunea de calificări a concursului. Competiţia propriu-zisă are loc mâine şi va fi urmată de o petrecere în aer liber. Şi în Mangalia are loc o întrecere pe apă.

Federaţia Română de Iahting şi Primăria Mangalia organizează pentru acest sfârşit de săptămână Campionatul Naţional de Iahting. Competiţia reuneşte la start echipajele a nouă cluburi din ţară. Startul se dă în fiecare zi, de la ora 12.00. Câştigătorii vor reprezenta România la Jocurile Balcanice de Iahting, care au loc în perioada 3 - 8 septembrie, tot în Mangalia.

Zilele Culturii Armâneşti şi Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc îi aşteaptă cu spectacole şi expoziţii pe turiştii care nu sunt amatori de sport.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite