Ultimul raport CE pentru România, negociat dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cu investiţiile şi achiziţiile făcute de marile bănci europene în România, criticile la adresa "insecurităţii bancare" s-au domolit, susţin aceleaşi surse.Gal pregăteşte propriul

cu investiţiile şi achiziţiile făcute de marile bănci europene în România, criticile la adresa "insecurităţii bancare" s-au domolit, susţin aceleaşi surse.

Gal pregăteşte propriul raport
Raportul Rehn, aşa cum a fost el prezentat ieri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg şi aşa cum va fi reluat astăzi la Bucureşti de comisarul pentru extindere şi de preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, îi nemulţumeşte pe unii dintre europarlamentari, apărători ai drepturilor minorităţilor. Kinga Gal, de la Partidul Popular European (PPE) şi membră FIDESZ, critică lipsa unor referiri clare la dreptul minorităţii maghiare din România la autonomie culturală, aşa cum o cere proiectul statutului încă neadoptat de Legislativul de la Bucureşti.
Un motiv întemeiat pentru Gal să facă un raport paralel cu cel al Executivului european strict asupra situaţiei minorităţii maghiare şi a "toleranţei scăzute a românilor faţă de etnicii în cauză". Europarlamentarul ungar va prezenta raportul înainte de dezbaterea din Legislativul European pe marginea raportului Rehn, din 11 octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite