Ultimele ore ale lui Jim Morrison

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia face parte dintr-o serie Discovery care prezintă cum şi-au petrecut ultimele ore din viaţă mai mulţi actori şi cântăreţi Morrison, solist al celebrei formaţii "The Doors"

Producţia face parte dintr-o serie Discovery care prezintă cum şi-au petrecut ultimele ore din viaţă mai mulţi actori şi cântăreţi

Morrison, solist al celebrei formaţii "The Doors" şi poet apreciat, face parte din celebrităţile care au devenit legende din cauza decesului timpuriu.

Jim Morrison a devenit alături de "The Doors" unul din cei mai celebri cântăreţi rock din lume, dar şi un sex-simbol "venerat" de fane. În ultimele patru luni de viaţă, interpretul, care avea pe atunci doar 27 de ani, a locuit la Paris, alături de iubita sa pe termen lung.

Morrison a vrut să fugă de imaginea sa de vedetă rock şi de popularitatea crescândă, pentru că îşi dorea să devină un poet serios. Fuge la Paris, însă nu reuşeşte să scape şi de "demonii" săi, care îl duc pe drumul spre pierzanie.

Probleme cu alcool şi heroină

Cântăreţul îşi caută inspiraţia artistică, dar nu reuşeşte să se odihnească, iar sănătatea sa devine din ce în ce mai precară. Nu a reuşit să scape de cel mai vechi viciu, alcoolul, iar acestuia i se adaugă şi abuzul de heroină.
Morrison şi iubita sa adorm după ce se droghează, dar se trezesc aproape imediat pentru că starul rock nu poate respira. În loc să meargă la spital, artistul decide să facă o baie. Prietena lui îl va găsi mort în cadă, a doua zi.

Documentarul "Ultimele 24 de ore" foloseşte o îmbinare eficientă de imagini de arhivă cu artistul, reconstituiri ale celor mai importante evenimente din ultima sa zi de viaţă, dar şi din trecut, şi interviuri cu apropiaţi ai lui Morrison.

Alte decese studiate

Seria de documentare produse de Discovery se concentrează şi asupra altor cazuri ciudate de deces în rândul vedetelor.

Printre ceilalţi "subiecţi" se numără actriţele Natalie Wood şi Anna Nicole Smith, cântăreţul Sid Vicious, actorul River Phoenix, jazzman-ul Marvin Gaye şi scriitorul şi jurnalistul Hunter S.Thompson.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite