Ultimele alegeri locale din România neintegrată în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Auşeu, judeţul Bihor, Fârţăneşti, judeţul Galaţi, şi Grozeşti, judeţul Iaşi, au fost chemaţi să-şi exprime opţiunile electorale în poate ultimele alegeri organizate în

Locuitorii din Auşeu, judeţul Bihor, Fârţăneşti, judeţul Galaţi, şi Grozeşti, judeţul Iaşi, au fost chemaţi să-şi exprime opţiunile electorale în poate ultimele alegeri organizate în România neintegrată european.
Grozeşti. Animalele înaintea politicii
Nu mai puţin de şase candidaţi s-au înfruntat pentru fotoliul de primar al unei comune cu doar 1.900 de suflete. De la primele ore ale dimineţii, membrii biroului electoral au deschis cele două secţii de votare. Primii care au călcat pragul şcolii din sat, amenajată în secţie de votare, au fost bătrânii. După ce şi-au dus animalele la păscut, au trecut şi pe la vot. Era în drum. Cu buletinul în mână, au venit să voteze "pentru pensii, pentru ca să ne fie mai bine". Bătrânii satului nici nu îşi mai amintesc de câte ori au votat. Buletinele le sunt pline de ştampile, fie de la alegerile locale, fie de la cele centrale. "Ha, ha, ha… cred că de vreo sută de ori am votat", spune, cu gura până la urechi, Ileana Zota, de 86 de ani. Fâstâcită, nici nu mai ştie ce să facă cu ştampila de vot. A uitat să o lase la comisie. Ar fi luat ştampila cu ea, "de amintire".
Cel mai bun primar - Dumnezeu
Comuna a roit ieri de politicieni. Senatori, deputaţi sau lideri judeţeni ai partidelor politice au ţinut să supravegheze legalitatea alegerilor. De altfel, în ultimele săptămâni, comuna ieşeană Grozeşti s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă. Liderul judeţean PSD, Gheorghe Nechita, a împărţit copiilor din Grozeşti mingi de fotbal şi dulciuri, iar partidul său a făcut şi o donaţie la biserică, de vreo 15 milioane, spun sătenii. Oamenii s-au săturat însă de promisiuni şi campanii electorale. "De la revoluţie, toată lumea ne promite, dar nu au făcut nimic. Uită de noi…", spune, amărât, Constantin Barbălată. şi tot el completează: "Numai Cel de Sus e cel mai bun primar".
Fârţăneşti. În febră electorală
Suspiciune şi contestaţii. Niciun truc politic nu a fost uitat sau neutilizat până ieri. Doar era o miză importantă: cucerirea fotoliului de edil în comuna Fârţăneşti. (Mirabela Amarandei,

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite