Ultima zi de schi, prima noapte de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul de schi din iarna lui 2012 a fost cel mai  scurt din  ultimii ani
Sezonul de schi din iarna lui 2012 a fost cel mai scurt din ultimii ani

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit stratul de zăpadă de pe pârtiile din zona montană Rânca, Gorj. Se mai poate schia doar câteva zile.

Weekendul se anunţă plin de evenimente atrăgătoare pentru toate gusturile - de la distracţia în cluburi, la cea de pe pârtie sau festivaluri de dans şi spectacole de muzică.

Gorj. Temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit stratul de zăpadă de pe pârtiile din zona montană Rânca. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont, a precizat că doar pentru câteva zile se mai poate schia la Rânca. Sezonul de schi din iarna 2011-2012 a fost unul dintre cele mai scurte din istoria practicării sporturilor zăpezii din zonă.

Bucureşti. Până duminică, continuă Festivalul de Film Bucureşti, aflat la a VIII-a ediţie, la Cinema Studio, Muzeul Ţăranului Român şi Sala „Elvira Popescu".   Astăzi, mâine şi duminică, începând cu ora 13.00, la Cinema Studio, vă veţi putea întâlni, în ordine, cu „The Shining", „Barry Lyndon" şi „Portocala mecanică". Duminică, vor fi proiectate în exclusivitate două filme mult aşteptate. „This Must Be the Place", primul film în limba engleză al regizorului italian Paolo Sorrentino (laureat cu Premiul Juriului la Cannes 2008), va fi prezentat la Sala Studio, la ora 19.00.

Tot până duminică, la Muzeul Ţăranului Român, amatorii vor putea vizita un târg boieresc. Organizatorii vor aduna în curtea muzeului din zona Victoriei cei mai buni făuritori de bijuterii clasice şi creaţii vestimentare de epocă. Rapsozi populari vor însufleţi evenimentul, iar bucătari iscusiţi vor prepara mâncăruri din peşte. Copiii vor putea vedea un spectacol de marionete.

Iaşi. Artişti din Franţa, Finlanda, Danemarca, Irlanda, Portugalia şi România şi-au dat întâlnire la acest sfârşit de săptămână la Tattoo Fest, ediţia a doua. Ieşenii care vor veni să-i vadă la lucru pe tatuatori vor avea parte şi de multă muzică rock. Festivalul de tatuaje are loc în perioada 23-25 martie în Underground Pub, unde ieşenii pot urmări întrecerile dintre tatuatori contra sumei de 5 lei.

„Concomitent va avea loc concursul de desene de şevalet, unde cei împătimiţi îşi vor demonstra talentul pe hârtie, transpunându-l la sfârşit pe un manechin. Cele trei seri se vor încheia cu decernarea premiilor pentru cele mai reuşite lucrări", a declarat Gelu Lăpuşneanu, organizator. Suceava. Va găzdui timp de două zile prima ediţie a concursului de dans sportiv Cupa Bucovinei, la care şi-auanunţat participarea 600 de sportivi. Sâmbătă, evenimentul va avea loc la Liceul cu program sportive, iar duminică, la Iulius Mall. Intrarea e liberă. 



Zalău. Duminică, în organizarea Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu" şi a Centrului de Cultură Sălaj, în sala Porolissum a Consiliului Judeţean vor avea loc, de la ora 14.00, mai multe reprezentaţii, susţinute, în ordine, de trupa de tineri „Eos" şi de artişti ai Naţionalului clujean. Tot duminică va avea loc selecţia pentru o trupă de teatru de amatori, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care simt că au chemare, dar mai ales talent pentru arta dramatică.

Oradea. Fanii artistului Pepe sunt aşteptaţi duminică, de la ora 18.00, la concert, la Era Park Oradea. Intrarea este gratuită. În deschiderea spectacolului, cei prezenţi se vor putea bucura de o reprezentaţie oferită de Lucian Oros, orădeanul care a concurat în finala Eurovision. Înaintea concertului va avea loc o prezentare de modă a celor mai noi tendiţe de primără-vară 2012.

Braşov.  Până duminică, la Business Park se va desfăşura  cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică. Programul de vizitare este între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică, până la ora 17.00. Accesul publicului este gratuit. În fiecare zi vor fi lansări de carte, iar seara vor fi recitaluri de muzică populară, modernă şi clasică. Intrarea la programul de recitaluri se face pe bază de invitaţii care se ridică, gratuit, de la târg.

Timişoara. Grupul studenţesc de teatru Thespis  prezintă 12 spectacole de vineri până sâmbătă, în „24 de ore de teatru". Spectacolele se vor juca unul după celălalt, la Casa de cultură a studenţilor, iar intrarea este liberă.  Au contribuit Vali Silaghi, Olimpia Man, Alin Ion, Sandrinio Neagu, Mirela Cimpoi

Festival de salsa la Cluj-Napoca

În weekend va avea loc Summitul Internaţional de Salsa la care sunt aşteptaţi pasionaţii de dans din toată Europa. Organizatorii, AIRE Dance Company din Cluj, spun că vor veni în inima Ardealului artişti, instructori şi dansatori din Austria, Ungaria, Croaţia şi România, dar şi şcoli de dans din Timişoara, Cluj, Braşov, Oradea, Târgu-Mureş. La eveniment va fi prezent şi regizorul Josue Joseph pentru a filma ca să realizeze partea a treia a documentarului despre salsa „La Epoca".

info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite