Uleiul de avocado reglează tensiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din nuci, avocado, rapiţă şi dovleac se pot obţine uleiuri naturale bogate în acizi graşi esenţiali, vitali pentru sănătatea organismului Uleiurile din fructe şi legume sunt o

Din nuci, avocado, rapiţă şi dovleac se pot obţine uleiuri naturale bogate în acizi graşi esenţiali, vitali pentru sănătatea organismului

Uleiurile din fructe şi legume sunt o bogată sursă de energie. Ele îmbunătăţesc activitatea inimii şi pe cea a sistemului nervos, afirmă nutriţionişti citaţi de "DailyMail".

Sursă bogată de grăsimi nesaturate de tipul omega 3, 6 şi 9, vitale pentru buna funcţionare celulară, uleiul obţinut din nuci are mari proprietăţi antiinflamatorii. La 15 gr de ulei de nuci, există 13,8 gr grăsimi, dintre care 1,2 gr sunt grăsimi "rele" (comparativ, uleiul de floarea soarelui conţine13,8gr de grăsimi dintre care 1,5 gr sunt saturate).

Unul dintre cele mai nutritive fructe, avocado produce un ulei superior care conţine 70 la sută grăsimi monosaturate. Este una dintre cele mai bogate surse de beta-sitosterol, element care s-a dovedit eficient în reducerea nivelului colesterolului "rău".

Uleiul de rapiţă, ideal pentru prăjeli

Împreună cu uleiul de in, uleiul obţinut din seminţe de rapiţă este a doua sursă vegetală de acizi graşi de tip omega 3. Uleiul de rapiţă poate fi încălzit la temperaturi foarte mari fără a se degrada, motiv pentru care reprezintă o alegere sănătoasă pentru prăjeli. 15 gr de ulei de rapiţă conţine 14,9 gr de grăsimi, dintre care un gram este reprezentat de grăsimi "rele".

Uleiul obţinut din avocado este de asemenea bogat în luteină, un nutrient care protejează împotriva cataractei.

Avocado mai este şi o bogată sursă de vitamina E şi potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale, protejând împotriva afecţiunilor circulatorii. 15 gr de ulei de avocado conţine 15gr de grăsime, dintre care doar două grame sunt saturate.

Seminţele de dovleac conţin 15% acizi graşi omega 3

Pentru prepararea uleiului din seminţe de dovleac este necesar să se îndepărteze seminţele din dovleac, pentru ca apoi să fie prăjite la temperaturi ridicate şi presate folosindu-se presiune crescută. În funcţie de tipul de dovleac şi de locul unde a crescut, acesta poate conţine până la 15 la sută acizi graşi omega 3 şi 60 la sută omega 6. La 15 gr de ulei de dovleac, se găsesc 14 gr de grăsimi, dintre care 2,25 gr sunt saturate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite