Ucraina promite că stopează lucrările la canalul Bîstroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţiile ferme ale forurilor europene au fost, în sfârşit, resimţite şi de vecinii noştri, dar abia după ce au terminat prima etapă a lucrărilor de adâncire a canalului

Reacţiile ferme ale forurilor europene au fost, în sfârşit, resimţite şi de vecinii noştri, dar abia după ce au terminat prima etapă a lucrărilor de adâncire a canalului dunărean.

"Este primul angajament ferm la nivel de şef de delegaţie, în ce priveşte oprirea activităţilor de adâncire a canalului respectiv", a precizat secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Lucia Ana Varga. Oficialul MMDD a adăugat că, după prezentarea raportului ucrainean referitor la impactul lucrărilor din zonă asupra mediului, România va solicita, la întâlnirea de săptămâna viitoare de la Geneva, să i se ofere posibilitatea de a face propriile evaluări de impact la faţa locului, pe care le va compara cu cele ucrainene. Anunţul de stopare a adâncirii canalului Bîstroe survine după ce deja au fost terminate lucrările de excavare până la şapte metri adâncime, ale primei etape. Pentru etapa a doua, excavarea ar fi urmat să ajungă până la nouă metri adâncime, cu formarea de praguri pe fundul apei. "Mai multe organizaţii europene solicitaseră Ucrainei oprirea activităţii, dar răspunsul a fost unul negativ şi din cauză că ţara respectivă este membră în puţine foruri internaţionale pe mediu", a precizat şi ministrul mediului, Attila Korody.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite