Ucraina avertizează: Dezastrul ecologic din Marea Neagră se amplifică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului din Ucraina a anunţat că din navele scufundate săptămâna trecută în Strâmtoarea Kerci a început să se scurgă sulf. Marea Neagră, contaminată deja cu cantităţi

Ministerul Mediului din Ucraina a anunţat că din navele scufundate săptămâna trecută în Strâmtoarea Kerci a început să se scurgă sulf. Marea Neagră, contaminată deja cu cantităţi imense de petrol în urma ruperii petrolierului, va avea din nou de suferit, deoarece poluarea este în continuă creştere.

Două dintre cele patru nave scufundate aveau la bord sute de tone de sulf. "Ca urmare a rezultatelor primite de la scafandrii care investighează Kovel (nava scufundată în apele ucrainene), s-a stabilit că vasul are o gaură, iar sulful se scurge în mare", a declarat ministrul ucrainean al mediului. Autorităţile ruseşti au semnalat acelaşi fenomen şi în cazul navei Nakhichevan, ambele scufundate în apele teritoriale ale Rusiei. Strâmtoarea Kerci separă Rusia de Ucraina şi leagă Marea Azov de Marea Neagră.

Curenţii au împins cea mai mare cantitate de petrol spre ţărmurile ruseşti. Rusia şi Ucraina aruncă vina una pe cealaltă şi îşi cer daune reciproc. Centrul meteo ucrainean a emis din nou o avertizare de furtună pentru Peninsula Crimeea, cu o viteză a vântului de până la 110 km pe oră.

Meteorologii spun că furtunile prognozate vor fi de intensitatea celei care a produs dezastrul din Strâmtoarea Kerci. Un grup de experţi în mediu din Uniunea Europeană a ajuns luni la Kiev, de unde va pleca spre Strâmtoarea Kerci pentru a determina care ar putea fi impactul furtunii şi pentru a oferi consultanţă autorităţilor pentru a preveni alte posibile dezastre.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite