Ucigaşul din Obsession a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile de arest preventiv, patru ani de închisoare cu suspendare şi şapte ani fără distracţii în cluburi - atât plăteşti dacă omori în România. După mai bine de doi ani de tergiversare şi amânarea de trei ori a pronunţării sentinţei, Tribunalul Cluj a dat ieri verdictul în cazul morţii tânărului zălăuan Călin Alexandru Gordea.

Moartea acestuia a survenit în 7 noiembrie 2006, în faţa clubului clujean Obsession, în urma unei încăierări. Principalul suspect, clujeanul Călin Bondor (25 de ani), a fost condamnat, ieri, la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, şi va fi ţinut sub supraveghere judiciară timp de şapte ani de zile.

În tot acest timp, Bondor nu are voie să intre în vreun bar, club sau discotecă, şi va anunţa autorităţile ori de câte ori părăseşte localitatea.

De asemenea, judecătorii Tribunalului Cluj îl obligă pe tânărul de 24 de ani să plătească 50.000 de lei daune morale familiei zălăuanului Călin Alexandru Gordea şi 13.500 de lei, daune materiale.

Familia, dezamăgită de sentinţă

Ceilalţi doi inclupaţi, Ferencz Fazekas şi Marius Viorel Criste, au fost scoşi de sub urmărire penală, deoarece s-au retras plângerile în timpul procesului. Părinţii zălăuanului Călin Alexandru Gordea sunt indignaţi de decizia judecătorilor, însă spun că nu mai au puterea să continue acţiunea în instanţă.

Decizia de ieri poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. „Mă depăşesc aceste lucruri. Când pentru o crimă dai închisoare cu suspendare, este ceva putred. Mai mult, nu pot să zic”, ne-a declarat tatăl victimei, Alexandru Gordea.

Cu două luni în urmă, părinţii şi-au plâns unicul fiu în faţa pietrei reci de mormânt, acolo unde i-au dus 23 de trandafiri, numărul anilor pe care ar fi trebuit să-i împlinească în aceeaşi dată în care a fost omorât.

A murit de ziua lui

Călin Alexandru Gordea a murit în noaptea de 6/7 noiembrie 2006, în faţa clubului Obsession, unde îşi aniversase împlinirea a 21 de ani alături de mai mulţi prieteni.

Între grupul lui şi cel al lui Călin Bondor a pornit o dispută, care s-a lăsat cu o încăierare. Bătaia a continuat afară, pe strada Republicii, unde Gordea a fost lovit. Tânărul a căzut, s-a lovit de bordură şi a decedat în drum spre spital.

Procurorii nu au reuşit să facă lumină în acest caz, declaraţiile martorilor fiind contradictorii. Totuşi, Bondor a fost indicat ca fiind cel care i-a aplicat lovitura cauzatoare de moarte lui Gordea.

Clujeanul a fost arestat preventiv în 11 noiembrie, după ce s-a predat singur la Poliţie, şi a fost eliberat trei zile mai târziu, în 14 noiembrie, deoarece magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis că nu există destule probe împotriva lui şi nu prezintă un pericol social.

Legea lui Gordea

În urma morţii lui Călin Alexandru Gordea, în Cluj-Napoca a fost emisă o hotărâre de consiliu local, prin care orice local ce funcţionează după ora 22.00 trebuie să aibă sistem de supraveghere video, sau să fie păzit de oameni de ordine pe un perimetru de 100 de metri.

În noaptea incidentului, tânărul a fost bătut chiar în faţa clubului, conducerea localului fiind condamnată, atunci, de opinia publică, pentru lipsa de implicare a bodyguarzilor în incident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite